Για άλλη μια φορά, με την πρώτη χαλαζόπτωση εμφανίστηκαν τα γνωστά προβλήματα. Αρχικά, είχαμε το κλείσιμο της ΝΕΟ Πατρών Αθηνών στο ύψος του Ελαιώνα αναδεικνύοντας την πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων μετά και τις καλοκαιρινές πυρκαγιές ως μη επιλέξιμα έργα τη στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες λυμαίνονται τις εθνικές οδούς με τα υπέρογκα διόδια επιβαρύνοντας τους πολίτες της περιοχής.

Σα να μην έφτανε αυτό ,παρουσιάστηκαν μεγάλες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή λόγω της κακοκαιρίας καταστρέφοντας καλλιέργειες και περιουσίες.Υποκριτικό ενδιαφέρον επέδειξαν η απερχόμενη δημοτική και περιφερειακή αρχή μιας και είναι οι ίδιοι που υπηρέτησαν από διάφορα πόστα τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έβαλαν την υπογραφή τους σε μνημόνια,αντιαγροτικούς νόμους και άφησαν τους δημότες απροστάτευτους από τα φυσικά φαινόμενα γιατί δεν ήταν επιλέξιμα έργα,τροφοδοτώντας από την άλλη με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τους μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής στον τομέα του τουρισμού και της πράσινης ενέργειας.Είναι οι ίδιοι και οι πολιτικές που στηρίζουν που οδηγούν στο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων με την άυξηση του κόστους παραγωγής,των υπέρογκων δημοτικών τελών,της τιμής του ρεύματος ,την αποψίλωση του ΕΛΓΑ που αργεί ακόμα και να καταγράψει κάθε φορά τις ζημιές.Παρά μόνο λόγια για αποκαταστάσεις που ακόμα αναμένονται.

Φτάνει πια!Απαιτούμε

  • Λήψη άμεσων μέτρων αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός τους. Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς με απευθείας κρατική αρωγή βάσει των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΛΓΑ με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορεί να προβαίνει σε ταχείες καταγραφές-αποζημιώσεις των ζημιών.
  • Να απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΓΑ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος και τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.
  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η πρόσβαση των κατοίκων στα χωριά τους. Άμεση λύση αποκατάστασης για τα κατεστραμμένα γεφύρια και δρόμους. Να επιστρατευτούν με ευθύνη του δήμου και της Περιφέρειας μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη και αποκατάσταση ΟΛΩΝ των αγροτικών δρόμων.Άμεσα έργα οδοποιίας στο οδικό δίκτυο της περιοχής.
  • Να γίνει με κρατική ευθύνη, μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή στην οποία εκδηλώνονται συχνά πλημμύρες και να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης για τα χωριά, τα σπίτια, τα χωράφια τους.