Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.
– Εκατοντάδες συνάδελφοί μας έδωσαν το παρών.
– Δε θέλουμε άλλο αίμα στις αρένες των γηπέδων.
-Άμεσα μέτρα τώρα για να μη θρηνούμε θύματα αστυνομικούς ή συμπολίτες μας στα γήπεδα.
– Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μας για τη δυναμική τους παρουσία
– Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Μπονάνο, στην Αντιστράτηγο εα κα Γιαννιά, στον κύριο Σκανδάμη Μαρίνο, στο μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ κύριο Τσεκούρα και τους επίτιμους προέδρους μας, κ. Αθανασόπουλο και κ. Ταπεινό που μας τίμησαν.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις έδρες όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας προχωρούν σήμερα Δευτέρα οι αστυνομικοί. Στην Πάτρα με απόφαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, στις 2μμ..

Η Ένωση καλεί όλα τα μέλη της να δώσουν δυναμικό παρόν και να στείλουν ένα μήνυμα: Όχι άλλα θύματα.

Οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών γίνονται με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου κατά τα επεισόδια που έγιναν στο Ρέντη.

Σημειώνεται ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ήταν πολλές καθώς θεώρησαν τα μέτρα αναποτελεσματικά και τεράστια την κατασπατάληση δυνάμεων.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της Αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου Συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της Αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως Αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την Πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

Σε αυτό το περιβάλλον η ‘Ενωσή μας διοργανώνει Παράσταση Διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14:00 στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας Ερμού 95, συμμετέχοντας στην καθολική διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που θα πραγματοποιηθεί ίδια ημέρα και ώρα σε όλες τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΕΝΕΣ ΤΟΥΣ – ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ