Ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου, τέθηκαν προς συζήτηση κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας με μοναδικό θέμα τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024, έναν νέο θεσμό που βασίζεται στον νόμο 5056/2023 και προβλέπει την υποχρεωτική σύγκληση ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας κάθε δύο μήνες.  Η δημοτική αρχή κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων. Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε κλήρωση μεταξύ των θεμάτων που είχαν υποβληθεί εγκαίρως και συζητήθηκαν επτά ερωτήσεις από συμβούλους της αντιπολίτευσης και τρεις από συμβούλους της δημοτικής αρχής, καθώς και δύο ερωτήσεις που κληρώθηκαν από όσες είχαν υποβληθεί από Προέδρους Κοινοτήτων. 

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε ότι η διαδικασία της λογοδοσίας είναι μια άλλου τύπου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει σχέση με την επικοινωνία και την πληροφόρηση, αφού δεν προβλέπεται ψηφοφορία επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. «Ο νομοθέτης προφανώς θέλει να αποφύγει τις ατέρμονες συζητήσεις των τακτικών συνεδριάσεων και να γίνουμε πιο ουσιαστικοί. Το δια ταύτα είναι να κατανοούμε και να συνεννοούμαστε πάντα μεταξύ μας για να καταλήγουμε από κοινού κάπου» κατέληξε.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας ενόψει καλοκαιριού, δράσεις για την πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας και του σχολικού εκφοβισμού και ενημέρωση για την ανακύκλωση ρούχων μέσω των 40 ειδικών κάδων που τοποθετήθηκαν σε ισάριθμα σημεία του Δήμου, η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, ο χωροταξικός σχεδιασμός του Δήμου η ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Δ.Ε. Συλιβαινιωτίκων, κατολισθήσιμοι οικισμοί και οι γέφυρες Ροδιάς και Σελινούντα, όπως και έργα στις Κοινότητες Γκραίκα, Δαμακινίου και Σαλμενίκου.