H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (Δι.Α.Π.) υλοποιεί το έργο «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας MIS 5075872» στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020 .
Μέσω του έργου προωθείται η πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών σε νέες θέσεις εργασίας και σε νέες απαιτούμενες δεξιότητες ως συνέπεια του οικονομικού μετασχηματισμού, έτσι ώστε να υλοποιηθούν επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων προσαρμοσμένα στις ανωτέρω ανάγκες.
Για την επίτευξη των στόχων του έργου διοργανώνεται την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Πάτρα, Ερμού 78, θεματικό εργαστήριο με θέμα : «Πρόβλεψη δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας στον τομέα «Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»- Ώρα διεξαγωγής: 12.00 -14.00.
Το Focus Group αποσκοπεί στην ενημέρωση και στην κινητοποίηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τομείς των «Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών» προκειμένου να ενημερωθούν για τις προοπτικές του τομέα και να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τους. Ενδεικτικοί τομείς που αφορά είναι :
• Δημιουργική Βιοτεχνία- Βιομηχανία: επιχειρήσεις με έμφαση στο σχεδιαστικό Design και την αξιοποίηση στοιχείων πνευματικής ιδιοκτησίας και πολιτιστικής κληρονομίας (αργυροχρυσοχοΐα, υποδηματοποιεία, κατασκευή ενδυμάτων κλπ. και εν γένει χειροτεχνικές επιχειρήσεις).
• Κλάδος ψυχαγωγίας: επιχειρήσεις στη βιομηχανία θεάματος και οπτικο-ακουστικών μέσων (visual arts), ηλεκτρονικών μέσων ψυχαγωγίας, ψηφιακών παιγνίων (gaming), κοινωνικών εφαρμογών, τουριστικών και πολιτιστικών εφαρμογών, εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών, κλπ.
• Οι κλάδοι των εκδόσεων, τυπογραφίας και της βιβλιοδεσίας.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης και συντονίζει η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή.
Περισσότερες Πληροφορίες για τον Περιφερειακό Μηχανισμό Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στον διαδικτυακό τόπο www.pde-mae.gr
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΕΕΟ GROUP A.E

20230907 Πρόσκληση για Focus Group _