Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε απόψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν είμαστε à la carte δικαιωματιστές. Είμαστε υπέρ της νομοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι καταγεγραμμένη θέση εδώ και πολλά χρόνια στο πρόγραμμά μας. Ήμασταν αυτοί, οι οποίοι φέραμε μεγάλες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα. Έχουμε στηρίξει τις ανεξάρτητες αρχές και όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα καθολικά έχοντας ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Για εμάς προτεραιότητα είναι τα δικαιώματα και το συμφέρον του παιδιού» επισήμανε ως προς τη διάσταση της τεκνοθεσίας και πρόσθεσε: «Εμείς διαφωνούμε με την αντίληψη που λέει ότι μπορούμε να κάνουμε παραγγελία ένα παιδί με όνομα και φύλο. Θα έρθει το νομοσχέδιο και θα τοποθετηθούμε».

Σχολιάζοντας την προτροπή του Πρωθυπουργού προς διαφωνούντες Υπουργούς και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να προτιμήσουν την αποχή, ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε: «έχει υπάρξει ξανά Πρωθυπουργός, που εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής, να προτρέπει βουλευτές, ακόμη και υπουργούς του, να φύγουν από τη Βουλή; Έχει ξανασυμβεί; Θυμάστε τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές του Ποταμιού, -που σημειωτέον σήμερα κάποιοι είναι και στο κόμμα του- όταν ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών; “Θα κάνετε τα ρεπό του Καμμένου;” Τότε ήταν τα ρεπό του Καμμένου, σήμερα τι είναι;»

Μάλιστα θύμισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά μόλις από 19 επί συνόλου 75 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ως προς τις ύβρεις Κασσελάκη περί “εκβιαζόμενου”, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Είμαι ο μόνος πολιτικός, που έχει κάνει ό,τι μπορούσε σε επίπεδο Δικαιοσύνης, εθνικής και ευρωπαϊκής. Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όταν εντοπίστηκε η απόπειρα του predator. Μόλις μάθαμε μετά από μερικές ημέρες το σκάνδαλο της ΕΥΠ, έκανα συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά εντάσσοντας Βλάχου, Δημητριάδη, Κοντολέοντα. Πήγα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στις εξεταστικές επιτροπές του ελληνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αν εγώ που έκανα όλα αυτά είμαι εκβιαζόμενος, τότε τα υπόλοιπα 79 πρόσωπα, που είναι στόχοι του predator, και δεν έχουν κάνει τίποτα, τι είναι; Ρωτώ όσους δημιουργούν αυτήν τη σύγχυση και τα σενάρια. Εγώ, λοιπόν, που τα έκανα όλα αυτά είμαι εκβιαζόμενος, αλλά οι υπόλοιποι, -στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας- που κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, που δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας στη Δικαιοσύνη, τι είναι; Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον των παρατάξεών μας και το τί εκπροσωπεί ο καθένας».

«Άμα τη εμφανίσει μου στην κεντρική πολιτική σκηνή δηλώνοντας την υποψηφιότητά μου να ηγηθώ το ΠΑΣΟΚ, η αντιμετώπισή μου από το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας ήταν να με παγιδεύσουν με τις υποκλοπές. Και μου ασκεί απαράδεκτη κριτική με ακραία φρασεολογία, ένας ακραιφνής πρώην οπαδός του κ. Μητσοτάκη. Τα άρθρα του διαφήμιζε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και κατά τα λεγόμενα του στενότερού του συνεργάτη, ήταν και υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη το 2019. Ας αξιολογήσει, λοιπόν, ο ελληνικός λαός ποιον θεωρεί αντίπαλό της η Νέα Δημοκρατία. Εμένα που μόλις εμφανίστηκα μου έστησαν τις υποκλοπές ή εκείνον που τον προόριζαν για υπουργό της κυβέρνησης το 2019; Όλα έχουν κοντά ποδάρια: τις ευρωπαϊκές εκλογές» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δίνω τον αγώνα ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα με ένα μεγάλο ποσοστό, για να έχω τη δυνατότητα και τη λαϊκή εντολή να ενώσω με προγραμματικούς όρους τις δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης, που είναι κατακερματισμένες. Για να αντιμετωπίσουμε με νικηφόρους όρους τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό το σενάριο υπηρετώ και όχι τους μικροανταγωνισμούς. Δεν μας απασχολεί το βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία. Θα απαντούμε όταν υπάρχουν τέτοιες ακρότητες, όμως αντίπαλος είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και η κυβέρνηση που τα δημιουργεί καθημερινά» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης

Αναφερόμενος στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «τη διετία 2018-2022 έχουν αυξηθεί κατά 40% τα ενοίκια των διαμερισμάτων για οικογένειες και σχεδόν κατά 50% τα μικρότερα διαμερίσματα. Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ; Καταργήστε τη Golden Visa αύριο το πρωί και ελάτε να δημιουργήσουμε με εθνικούς μακροπρόθεσμους όρους ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών για να μειώσουμε το κόστος στέγασης».

Άσκησε κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης για το στεγαστικό επισημαίνοντας ότι «αφήνοντας το όριο αξίας ακινήτου για τη Golden Visa στις 250.000 ευρώ στο Περιστέρι και τον Πειραιά, τώρα θα αφελληνιστούν και οι λεγόμενες λαϊκές συνοικίες μετά το κέντρο της Αθήνας. Σε 10-15 χρόνια δεν θα μπορεί ένα παιδί της μεσαίας τάξης να αγοράσει σπίτι και να κάνει οικογένεια. Εμείς, λοιπόν, αντιπροτείνουμε: πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών χαμηλού ενοικίου και κατάργηση της Golden Visa».

«27% είναι η σωρευτική αύξηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα στην Ελλάδα, πολύ υψηλότερη σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Άργησαν να κάνουν ελέγχους στην αγορά και έχουμε λίγα πρόστιμα. Εμείς ζητάμε ενίσχυση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά με ελέγχους στην αγορά για να περάσει στις τιμές των τροφίμων. Και βέβαια ενιαία αρχή καταναλωτών, ώστε να ξεκινήσουν εκστρατείες της κοινωνίας των πολιτών. Τα σούπερ μάρκετ κατέγραψαν 646 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κέρδη το δεκάμηνο του έτους και ένα δισεκατομμύριο την προηγούμενη χρονιά. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Σήμερα ανακάλυψε το “τέρας της ακρίβειας” όπως είπε. Μετά από δυόμισι χρόνια που έχουν βγάλει οι τράπεζες 7,5 δισεκατομμύρια παραπάνω κέρδη και 2 δισεκατομμύρια τα σούπερ μάρκετ. Ο κ. Μητσοτάκης είναι τροχονόμος των ισχυρών συμφερόντων και των πολυεθνικών. Εμείς υπηρετούμε με προοδευτικό τρόπο, χωρίς λαϊκισμούς, τους πολίτες, τη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.