Το ραντεβού για την επίσημη ξενάγηση σε φορείς και ΜΜΕ είναι στις 9.30 το Σάββατο

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ανοίγει τις πύλες του για τη φετινή χειμερινή σεζόν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και θα εγκαινιαστεί η λειτουργία του νέου αναβατήρα Αχιλλέα.

Το ραντεβού για την επίσημη ξενάγηση είναι στις 09.30 το Σάββατο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο διευθυντής του Κέντρου Αλέξης Άγριος παρουσίασε το καλεντάρι των εξελίξεων για τις εργασίες που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο ελπίζουν ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχουν κάνει την εμφάνισή τους πυκνά χιόνια για να αρχίσουν να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις.

Ο κ. Άγριος σημείωσε πως μέχρι την εκκίνηση της χειμερινής περιόδου θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του αναβατήρα «Αχιλλέα», ενώ παράλληλα θα παραδοθεί ο νέος τρόπος έκδοσης εισιτηρίων που θα σημάνει το τέλος των ουρών.

«Ο Αχιλλέας μετατρέπεται από τριπλή καρέκλα ανοικτού τύπου σε δεκαπλή καμπίνα κλειστού τύπου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν 10 άτομα ταυτόχρονα να μετακινούνται από τη βάση έως τη μέση του Χιονοδρομικού σε 3 λεπτά, από τα 7 που έκανε μέχρι σήμερα» εξήγησε ο κ. Άγριος και συμπλήρωσε ότι προτιμήθηκε η καμπίνα κλειστού τύπου για λόγους ασφαλείας, καθώς έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος να πέσουν αντικείμενα από τον αναβατήρα στο έδαφος την ώρα που περνούν χιονοδρόμοι. Τέλος, θα έχουν περισσότεροι τη δυνατότητα να ανέβουν στο μεσαίο επίπεδο του Χιονοδρομικού, στη Βαθιά Λάκκα, για να απολαμβάνουν τους χώρους του κέντρου.

Τέλος, εξήγησε ο κ. Άγριος πως μετά τον φετινό χειμώνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον αναβατήρα «Στύγα», αλλά και για την ανακατασκευή του πέτρινου κτιρίου στη Βαθιά Λάκκα. Αυτές θα είναι και οι τελευταίες εργασίες που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο 2024.

Πηγή: pelop.gr

Αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων! Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκε ο αναβατήρας Αχιλλέας με νέες καμπίνες 10 θέσεων και παράλληλα, οι απαραίτητες δοκιμές πριν τις πρώτες χιονοπτώσεις, όπου χρειάζεται και η ανάλογη ενίσχυση της ομάδας ασφαλείας του κέντρου που είναι σημαντική η αμεσότητα και η αποτελεσματικότητα του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, στο κομμάτι της διάσωσης και των πρώτων βοηθειών.

Δείτε φωτογραφίες και Βίντεο από τις τις δοκιμές διάσωσης