Πώς μπορεί να αναπτυχθεί στοχευμένα και αποτελεσματικά το τουριστικό προϊόν της Αιγιάλειας; Πώς μπορεί η περιοχή να γίνει ελκυστική για επισκέπτες καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς; Τα ερωτήματα αυτά βρήκαν απάντηση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των θέσεων και των προτάσεων της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα» του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων στο Αίγιο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε ότι μέχρι το 2019, η Αιγιάλεια δεν θα μπορούσε να έχει την τουριστική δραστηριότητα που απαιτούσε ο τόπος, λόγω έλλειψης συγκεκριμένων απαραίτητων υποδομών. Ειδικότερα, ο κ. Καλογερόπουλος περιέγραψε τους βασικούς πυλώνες που μπορούν να στηρίξουν οποιοδήποτε όραμα και σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης ως εξής:

  1. Καθαριότητα: Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, το Αίγιο κατά το παρελθόν είχε συνδεθεί σε πανελλαδικό επίπεδο με αλλεπάλληλες κρίσεις διαχείρισης απορριμμάτων. Σήμερα, το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί. Δεν υπάρχουν σωροί σκουπιδιών στο δρόμο, μειώσαμε δραματικά το κόστος μεταφοράς τους σε νόμιμους χώρους διαχείρισης, προχωρούμε στη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, υπερδιπλασιάσαμε το ποσοστό Ανακύκλωσης. 
  2. Αποχέτευση: Δεν γίνεται να υπάρχει λειτουργία και ανάπτυξη τουριστικών μονάδων αν δεν υπάρχει παροχή αυτής της σπουδαίας υπηρεσίας. Σήμερα λειτουργούν ταυτόχρονα Βιολογικός Καθαρισμός και Αποχετευτικό Δίκτυο στην παραλιακή ζώνη και προχωρά η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας λυματολάσπης.  
  3. Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός: Είμαστε ένας από τους 10 πρώτους δήμους της χώρας, όπου μετά από διαγωνισμό ανατέθηκε στο ΤΕΕ η μελέτη για το έργο. Ακολούθως θα μπει σε διαβούλευση αρκετών μηνών ώστε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εγκριθεί και έτσι να βρούμε την σύγχρονη ταυτότητά μας ως Δήμος.

«Σήμερα με αυτούς τους τρεις βασικούς πυλώνες μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό και μπορούμε να καλέσουμε τους συμπολίτες να πληροφορηθούν το σχέδιο, την προοπτική σε μια μακροχρόνια βάση. Να ξέρετε ότι σε έναν δημοκρατικό διάλογο μπορούν να προστεθούν πολλές προτάσεις, εφικτές και υλοποιήσιμες. Όταν πάρουμε όμως αποφάσεις, το ποτάμι δε θα γυρίζει πίσω και όσα αποφασίσουμε θα υλοποιηθούν, αυτό είναι δέσμευση ότι δεν θα αφήσουμε διάφορες «οντότητες» να μας πισωγυρίζουν. Καταλήγοντας, ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε: «Αυτά τα σχέδια τα μακρόπνοα που αφορούν στην ποιότητα ζωής μας, χρειάζονται ένα βάθος χρόνου και για μας μια δεύτερη συνεχή θητεία ώστε να τα υλοποιήσουμε όπως έχουν σχεδιαστεί».

Ακολούθησε η παρουσίαση των θέσεων από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φραγκονικολόπουλο και από τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού της παράταξης κ.κ. Χρήστο Κανελλή, Ελευθερία Μαρνελή και Χρήστο Τσερεντζούλια. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από τους παρευρισκομένους.