Ολοκλήρωση Ομάδων Γονέων.

Ολοκληρώθηκαν οι ομάδες για γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας που ήταν σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Καλλίπολις.

Στην αξιολόγηση τους οι 45 γονείς που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στην ενίσχυση και την ενδυνάμωση που έλαβαν στο πλαίσιο των συναντήσεων των ομάδων, αλλά και στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που έλαβαν. Χαρακτηριστικά κάποια μέλη σημείωσαν: «Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση με κλίμα αισιοδοξίας, η επαφή με τους άλλους γονείς, οι βιωματικές δραστηριότητες και οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν στην ομάδα ήταν πολύ βοηθητικά, ήταν μια πλήρης βάση για να εργαστεί κανένας με τον εαυτό του και τον τρόπο που σχετίζεται με τους άλλους γύρω του, με βοήθησε να καταλάβω τα λάθη μου και να ανακτήσω την ηρεμία μου, ήταν πιο ωφέλιμο από ότι περίμενα και ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές μου προσδοκίες, δεν μπορούσα να φανταστώ το υψηλό επίπεδο της δουλειά σας και νιώθω ανακούφιση που υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες ».

Η ανταπόκριση των γονέων επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα αυτών των ομάδων, αλλά και την βαθιά πεποίθηση της ομάδας του Καλλίπολις ότι οι γονείς έχουν ένα κομβικό ρόλο στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών και είναι σημαντικό να είναι διαχρονικά στο επί ΚΕΝΤΡΟ της πρόληψης!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή στο email: kpachaia@pat.forthnet.gr, στην ιστοσελίδα: https://kpachaia.gr/ και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.