Ο Αντώνης Παπακανέλλος “χάζεψε” την άμυνα της Μπάγερν Μονάχου και όσοι γνωρίζουν καλά τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ο πιτσιρικάς μεσοεπιθετικός με το Νο. 10 στη φανέλα θεωρείται για πολλούς το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Ο Αντώνης Παπακανέλλος σκόραρε εκπληκτικό γκολ εις βάρος της Μπάγερν Μονάχου. Όσοι παρακολουθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Stoiximan Super League γνωρίζουν πως τέτοιες στιγμές είναι βούτυρο στο ψωμί του 18χρονου μεσοεπιθετικού από την Κλειτορία.

Ο Αντώνης Παπακανέλλος είναι από τα παιδιά του Ολυμπιακού που φέρουν το βάρος του next big thing. Για τον νεαρό από την Κλειτορία Αχαΐας έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά ενώ του έχει δοθεί και ο χαρακτηρισμός “νέος Φορτούνης” λόγω της θέσης και του στιλ που αγωνίζεται.

Ο ένας πιεστικός χαρακτηρισμός δηλαδή μετά από τον άλλον. Για την ώρα, όμως, ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι ο 18χρονος, Αντώνης Παπακανέλλος, ο αθλητής που δίνει τη μάχη του μέσα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού για να αναδειχθεί και να παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο. Όλα τα υπόλοιπα που μπορούν να ειπωθούν ή να γραφτούν μόνο κακό μπορούν να κάνουν.

Υψηλών προδιαγραφών
Με εξαιρετική σωματοδομή και τεχνική κατάρτιση υψηλού επιπέδου ο Παπακανέλλος είναι παίκτης που σε ελκύει στο μάτι προτού σφυρίξει ο διαιτητής. Πριν από μερικά χρόνια σ’ ένα ντέρμπι Κ17 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στην Παιανία, οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι και πίεζαν ασφυκτικά…

Ο Παπακανέλλος είχε δώσει μοναδική παράσταση εκείνο το απόγευμα και συστήθηκε για τα καλά στον αρκετό κόσμο που έχει μαζευτεί για να δει το συγκεκριμένο ματς. Μεταξύ αυτών ατζέντηδες και σκάουτ ξένων ομάδων. Εκεί, ο Παπακανέλλος πήρε το “τικ” κι άρχισε να ανεβαίνει η φήμη του ως μεγάλο ταλέντο.

Λίγες μέρες δοκιμαστικών
Σε μικρή ηλικία ο Παπακανέλλος πέρασε και από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά οι δύο πλευρές τότε δεν τα είχαν βρει όσον αφορά τη συμφωνία για τη διάρκεια παραμονής του παίκτη στην Αρκαδία, οπότε κι έφυγε.

Ο αστικός μύθος αναφέρει πως στο κόλπο της απόκτησής του είχε μπει και ο Παναθηναϊκός με τον παίκτη να έχει κάνει κάποιες προπονήσεις, όμως ο Ολυμπιακός έτρεξε την υπόθεση και μετά από μερικές ημέρες δοκιμαστικών στον Ρέντη τελείωσε τη δουλειά με τον παίκτη και τον έντυσε στα ερυθρόλευκα.

Τα συν και τα πλην του Παπακανέλλου
Τα θετικά του Παπακανέλλου από τη ματιά των σκάουτ τα έχουμε ήδη αναλύσει και παραπάνω: Έχει εξαιρετική σωματοδομή, η τεχνική του είναι top επιπέδου και η οξυδέρκειά του δημιουργούν ένα μείγμα ποδοσφαιριστή που μπορεί να σταθεί.

Βέβαια, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε τομείς του παιχνιδιού, όπως η ωριμότητα διαχείρισης του τέμπο και το καλύτερο focus στην τελική απόφαση.

Σαφώς, τώρα, μένει να δούμε το φινάλε του ταξιδιού της Κ19 του Ολυμπιακού στο Youth League και μετέπειτα την καλοκαιρινή προετοιμασία των ερυθρόλευκων. Εκεί θα κριθούν πολλά. Αφού ορισμένα παιδιά από την Κ19 αναμένεται να την ακολουθήσουν και εκεί θα φανεί ποιοι είναι έτοιμοι να σταθούν στο πιο υψηλό επίπεδο και να κερδίσουν μια θέση στην πρώτη ομάδα.

Πηγή: sport24.gr