Η αδιάφορη Λαμία, που δεν είχε σκοράρει εντός έδρας επί του ΠΑΟΚ, πήρε το προβάδισμα στο 45’+4′ με τον Σλίβκα με τον κάκιστο Δικέφαλο να παίρνει τον βαθμό με γκολ του Σβαμπ στο 90’+10′!

Δεκαπέντε παιχνίδια «μέσα έξω» ο ΠΑΟΚ μετρούσε μόνο νίκες απέναντι στη Λαμία. Ωστόσο για όλα υπάρχει ένα τέλος, όπως αυτό που έβαλε η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου που έπαιξαν ψυχωμένα απέναντι σ’ έναν καταρρακωμένο αντίπαλο και έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη. Η ισοπαλία μοιάζει με… ήττα για τον «Δικέφαλο» στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης του τίτλου.

Με επτά αλλαγές άρχισε ο ΠΑΟΚ
Επτά αλλαγές είχε στο αρχικό σχήμα του ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου έπρεπε να διαχειριστεί την κούραση κάποιων βασικών ποδοσφαιριστών (Μπάμπα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ, Τάισον) έχοντας στο μυαλό του και το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί στο πρόγραμμα την ερχόμενη Κυριακή (28/4) στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Μάρκος Αντόνιο επέστρεψε στην ενδεκάδα, όπως και ο Ράφα Σοάρες, μετά από τέσσερα παιχνίδια, στο αριστερό άκρο της άμυνας, το ίδιο ίσχυε και για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ενώ ο συνονόματος του, Γιάννης Κωνσταντέλιας, επέστρεψε στην ενδεκάδα έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα με την ίωση που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι με τετράδα στην άμυνα τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη και Ράφα Σοάρες,. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Σβαμπ – Οζντόεφ, με τον Μάρκος Αντόνιο μπροστά τους και τους Κωνσταντέλια – Ντεσπόντοφ στα άκρα της επιθετικής τριπλέτας. Στην κορυφή επέστρεψε ο Άλι Σαμάτα.

Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, μια εξ αυτών του Τσιλούλη που δηλώθηκε στο αρχικό σχήμα, δοκίμασε πριν από την σέντρα και τελικά έμεινε στον πάγκο, ξεκίνησε το ματς η Λαμία, με τον Λεωνίδα Βόκολο να δίνει φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον νεαρό Κοντονίκο.
Εκτός έμεινε κι ο τιμωρημένος Άνταμ Τζανετόπουλο, που έχει συμπληρώσει κάρτες.

Ο καλός ΠΑΟΚ συνέχισε να… αγνοείται

Με 15/15 νίκες απέναντι στη Λαμία ο «Δικέφαλος» κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Αθ. Διάκος» με στόχο να διευρύνει το εντυπωσιακό σερί του, αλλά και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά τις δύο ήττες από την Κλαμπ Μπριζ στα προημιτελικά του Europa Conference League και την ήττα από τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή (21/4) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πάντως τα πρώτα 45 λεπτά (απ)έδειξαν ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει σε κάκιστη κατάσταση. Δεν ήταν μόνο το γκολ που δέχθηκαν οι «ασπρόμαυροι» από τον Σλίβκα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, η συνολική εικόνα τους ήταν κάκιστη.

Στο χορτάρι του «Αθ. Διάκος» εμφανίστηκε μια άνευρη ομάδα, δίχως ένταση στο παιχνίδι της, μια ομάδα που πίστεψε ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς απλά με τη φανέλα της. Τα πρώτα είκοσι λεπτά πέρασαν με μοναδική υποψίας φάσης για τους φιλοξενούμενους ένα σουτ του Ντεσπόντοφ, που κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, λίγο αργότερα μια κερδισμένη δεύτερη μπάλα, που πάντα δίνει το κάτι παραπάνω, από τον Σάστρε και η σέντρα του Ισπανού μπακ έφεραν την ευκαιρία με τον Οζντόεφ που απείλησε με κεφαλιά, όπως και ο Κεντζιόρα από μια στατική μπάλα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων

Με την πλάτη στον τοίχο και… πεσμένους στο χορτάρι παίκτες
Το γκολ του Σλίβκα με σουτ από κοντά ύστερα από ολιγωρία των αμυντικών του ΠΑΟΚ και το εξαιρετικό κατέβασμα της μπάλας από τον Μάλτσι έφερε τους φιλοξενούμενους με την πλάτη στον τοίχο.

Το ζητούμενο ήταν αν υπήρχαν αποθέματα αντίδρασης στο «ασπρόμαυρο» ρεζερβουάρ. Όχι μόνο δεν υπήρχαν αποθέματα, αλλά η εικόνα του «Δικεφάλου» παρέμεινε το ίδιο προβληματική σ’ ολόκληρη τη διάρκεια του β’ μέρους, παρά τις μαζεμένες αλλαγές του Λουτσέσκου.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν ήταν πνευματικά έτοιμοι να μπορέσουν να διαχειριστούν την πολύ καλή αμυντική παρουσία των παικτών της Λαμίας, που από τα μισά του δευτέρου μέρους άρχισαν να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον στο χορτάρι και τον Αμαράλ να αποβάλλεται στο 90′ για κάτι που είπε στον διαιτητή.

Ο Κατσικογιάννης σωστά έδειξε δέκα λεπτά καθυστερήσεων, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 99ο λεπτό με την κεφαλιά του Σβαμπ, αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να φέρει την ανατροπή που έψαχνε απεγνωσμένα και με λάθος τρόπο.

MVP: Ο Σλίβκα εκτός από το γκολ ήταν πανταχού «παρών» μέχρι που προδόθηκε από τις δυνάμεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σπουδαίο παιχνίδι από τους αμυντικούς της Λαμίας, Γιαννούτσο, Σίντκλεϊ, αλλά και τον Τζανδάρη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ολόκληρος ο ΠΑΟΚ ήταν ένας… αδύναμος κρίκος. Αυτός που ξεπέρασε τα όρια ήταν ο προκλητικός Οζντόεφ που σε ολόκληρο το ματς περπατούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Παιδική αντίδραση της «ασπρόμαυρης» άμυνας στη φάση του 1-0 από τον Σλίβκα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου) σωστά απέβαλλε τον Αμαράλ, καθώς ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας τον εξύβρισε (φάνηκε ξεκάθαρα στην κάμερα) μετά τον καταλογισμό ενός φάουλ. Αποβολή με δεύτερη κίτρινη και για τον Σλίβκα στον πάγκο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκαναν… παρέλαση από τη Λαμία, όχι όμως και ο προβληματικός, κάκιστος, ανέτοιμος και άνευρος ΠΑΟΚ, που κατόρθωσε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στο «Αθ. Διάκος» απέναντι σε μια αδιάφορη ομάδα από την οποία δεν είχε χάσει ποτέ άλλοτε βαθμούς μέχρι σήμερα.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (46’ Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (76’ Αμαράλ), Νούνιες, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (75’ Λέικ), Σλίβκα (86’ Τερεζίου), Κοντονίκος (69’ Τόσιτς), Μάλτσι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (69’ Οτο), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες (56’ Μπάμπα), Σβαμπ, Οζντόεφ (75’ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (56’ Τάισον), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (56’ Τόμας)

Πηγή: protothema.gr