Ο νεαρός νοηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας σε σοβαρή κατάσταση.

Με μικροβιακή μηνιγγίτιδα τύπου Β διαγνώστηκε ο 20χρονος φοιτητής από την Πάτρα. Το περιστατικό διερευνήθηκε από τον ΕΟΔΥ και επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για μηνιγγίτιδα από εργαστηριακό έλεγχο.

Ο 20χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος φοιτητής βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση μέσα στο σπίτι που διέμενε, από τους γονείς του, οι οποίοι είχαν ανησυχήσει, επειδή δεν απαντούσε σε τηλεφωνικές κλήσεις που του έκαναν.

Αμέσως μετά ο φοιτητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Σε γενικές γραμμές, οι οδηγίες των ειδικών αναφορικά με τέτοια περιστατικά προβλέπουν να λαμβάνεται χημειοπροφύλαξη από όσους αποτελούν στενές επαφές του επιβεβαιωμενου κρούσματος.

Αυξημένο κίνδυνο έχουν τα άτομα που βρίσκονταν επί ώρες σε συγχρωτισμό με άτομο που έχει νοσήσει. Επίσης, συνιστάται ο εμβολιασμός κατά του μηνιγγιτιδοκόκκου τύπου Β. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι διαθέσιμο τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά δεν έχει ενταχθεί στα αποζημιουμενα εμβόλια. Κατά τους παιδιάτρους, αυτό έχει δημιουργήσει ένα εμβολιαστικό κενό σε ο,τι αφορά τη μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Πηγή: protothema.gr