Με την παρουσία του Γιάννη Οικονόμου και του Κώστα Κατσαφάδου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν τον 29χρονο Χρήστο Κουρουνιώτη – Ο συγκινητικός επικήδειος για τον “Ήρωα Χρήστο” – Λύγισε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Σπαραγμός και θρήνος. Ακόμα και αυτές οι δύο λέξεις είναι μικρές για να περιγράψουν το κλίμα στην κηδεία του 29χρονου αστυνομικού Χρήστου Κουρουνιώτη, του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Ο ΙΝ Αγίας Τριάδος Καλλιθέας Πατρών, από το πρωί είχε γεμίσει στεφάνια, ενώ τον 29χρονο αποχαιρέτησαν ντυμένο γαμπρό με στέφανα, συγγενείς και φίλοι, ενώ λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι έφτασαν και οι συνάδελφοί του από την ομάδα ΔΙΑΣ της Αθήνας.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στον ΙΝ Αγίας Τριάδος Καλλιθέας βρέθηκαν και οι Γιάννης Οικονόμου και Κώστας Κατσαφάδος. Επίσης, το παρών έδωσε και ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης.

Το παρών έδωσε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος όπως επίσης και ο Στράτος Μαυροειδάκος πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

Υπενθυμίζεται πως χθες, συνελήφθη 17χρονος ρομά για την θανάσιμη καταδίωξη. Φέρεται πως είχε εμπλακεί και το 2022 στην καταδίωξη του Περάματος, όπου έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ομοφύλος του. «Ξέρω ότι έχει συλληφθεί ένας άνθρωπος. Δεν νιώθω καλύτερα. Τι να νιώσω; Δικαίωση; Δεν υπάρχει κάποια δικαίωση. Χάθηκε ο αδερφός μου και θα κοιτάμε για μία κλοπή που αύριο θα είναι έξω;» δήλωσε ο 33χρονος αδελφός του αδικοχαμένου Χρήστου.

Ο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΣΥΝΑΔΛΕΦΟΥ ΤΟΥ – ΛΥΓΙΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Κανείς δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκριά του, όταν τον λόγο πήρε συνάλελφος του Χρήστου Κουμουριώτη, ο οποίος στον συγκινητικό του επικήδειο σημείωσε πως είναι “αρετή και τιμή για όσους συναδέλφους υπηρέτησαν μαζί σου“, τονίζοντας πως όλοι θα θυμούνται τον “Ήρωα Χρήστο“. “Αθάνατος” ήταν η λέξη που ακούστηκε εκείνη τη στιγμή.

Την συγκίνησή του δεν μπόρεσε να κρύψει ούτε και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του “λύγισε”. 

ΔΑΚΡΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία. Και όπως φαίνεται, ούτε ο ουρανός δεν έμεινε ασυγκίνητος από την τραγωδία, καθώς κατά τη διάρκεια της εξόδου του λευκού φέρετρου τυλιγμένου με την ελληνική σημαία από τον ΙΝ Αγίας Τριάδος Καλλιθέας Πατρών, ξεκίνησε να ψιχαλίζει, με τα δάκρυα και τις σταγόνες της βροχής να γίνονται ένα.

Πάτρα: Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία του 29χρονου Χρήστου Κουρουνιώτη- «Αντίο» με πυροβολισμούς και τιμές ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΘΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΤΙΜΕΣ – ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο 29χρονος αστυνομικός Χρήστος Κουρουνιώτης λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Οι συνάδελφοί του απέδωσαν τιμή στον άτυχο νεαρό που έχασε τη ζωή του σε καταδίωξη, πυροβολώντας τρεις φορές στον αέρα. Το κλίμα ήταν βαρύ, με την οικογένειά του, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους να αδυνατούν να συλλάβουν πως έφυγε από τη ζωή ο 29χρονος. Άπαντες, λίγο πριν μπει στο χώμα ο 29χρονος, έψαλλαν τον Εθνικό Υμνο.

Πηγή: pelop.gr