Καρναβαλιστές και επισκέπτες θα γεμίσουν ασφυκτικά και φέτος την Πάτρα. Τα καταλύματα καταγράφουν ήδη πληρότητα 80% για το τριήμερο του Καρναβαλιού.

Αν και έχουμε δυο μήνες ακόμα μέχρι την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, υπάρχει ήδη από τώρα η σιγουριά ότι και φέτος η Πάτρα θα γνωρίσει μεγάλες δόξες με χιλιάδες επισκέπτες να έρχονται στην πόλη.

Η τοπική οικονομία αναμένεται να τονωθεί για τα καλά και θα δουλέψουν όλοι οι κλάδοι, από την εστίαση μέχρι και τα ξενοδοχεία, τα οποία θα είναι και φέτος γεμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν σπεύσει να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο του κέντρου της Πάτρας, θέλοντας να εξασφαλίσουν κατάλυμα για να ζήσουν από κοντά τη μαγεία του μοναδικού Πατρινού Καρναβαλιού.

Μάλιστα, ήδη αρκετά ξενοδοχεία καταγράφουν υψηλές πληρότητες και όλα δείχνουν και ότι και φέτος θα υπάρξει πληρότητα 100%.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε με το μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, Ηλία Μετζελόπουλο, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο κέντρο και μας μετέφερε πολύ θετικά μηνύματα. Οπως δήλωσε: «Παρότι έχουμε δύο μήνες μέχρι το φετινό Καρναβάλι, εν τούτοις ήδη αρκετά ξενοδοχεία στην πόλη έχουν πολλές κρατήσεις με την πληρότητα να αγγίζει το 80%. Οι οιωνοί είναι πολύ θετικοί και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης θα είναι γεμάτα.

Το γεγονός ότι το Καρναβάλι δεν πέφτει πολύ κοντά στην εορτή των Χριστουγέννων μας βοηθά».

Από τη στιγμή που θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία του κέντρου, φυσικό είναι ο επισκέπτες να στραφούν σε περιφερειακά ξενοδοχεία -από τα Καμίνια μέχρι και τα Σελιανίτικα- όπου επίσης καταγράφεται κινητικότητα.

Σε ορισμένα ξενοδοχεία έχουν ήδη γίνει κρατήσεις – σε χαμηλότερα επίπεδα, βέβαια- κάτι που καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για το Πατρινό Καρναβάλι.

Την ίδια ώρα, εκτός από τα ξενοδοχεία της Αχαΐας, υψηλές πληρότητες καταγράφονται και σε airbnb δωμάτια του κέντρου.

Οποιος περιηγηθεί στο διαδίκτυο και σε πλατφόρμες ενοικίασης, θα διαπιστώσει ότι ελάχιστα δωμάτια έχουν μείνει ξενοίκιαστα, τα οποία βρίσκονται σε πολυτελείς κατασκευές και απευθύνονται σε συγκεκριμένα «πορτοφόλια».

Θεωρείται ότι και τα συγκεκριμένα δωμάτια σε λίγες μέρες θα έχουν «εξαφανιστεί» και σύντομα δεν θα υπάρχει ελεύθερο κατάλυμα στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: pelop.gr