Αρθρο – παρέμβαση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετιδή στην «Πελοπόννησο» για τους συμβασιούχους.

Από την πρώτη στιγμή που η Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκε στη δημοτική αρχή της Πάτρας, ένα ήταν και είναι το μέλημά μας: Να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων!

Σ’ αυτό τον σκοπό έχουμε αφιερωθεί, δίχως να λογαριάσουμε κόπο και χρόνο. Αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε, σε σύγκρουση με τους κυβερνώντες, αλλά και τους τοπικούς τους εκπροσώπους, για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών που στρέφονται απέναντί τους, είτε εργάζονται στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Γι’ αυτή μας τη δράση, που είναι γνωστή πανελλαδικά, βρεθήκαμε και κατηγορούμενοι. Θυμίζουμε ότι όταν πρωτοεκλεγήκαμε, το 2014, αρνηθήκαμε να παραδώσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη -υπουργό τότε της κυβέρνησης Σαμαρά-, τους φακέλους 324 εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου για έλεγχο. Στόχος της κυβέρνησης ήταν να ελέγξει αν το 2004, που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έγιναν «αορίστου χρόνου» με τον νόμο «Παυλόπουλου» υπήρξε κάτι το «μεμπτό», ώστε να τους απολύσουν.

Ηταν αυτή η δημοτική Αρχή που βρέθηκε μπροστά, για να μπορέσουν να παραμείνουν στη δουλειά τους, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και χώρους που με βάση τη νομοθεσία των κυβερνώντων κάλυπταν διαρκείς ανάγκες, αλλά δεν προσλαμβάνονταν, όπως σε παιδικούς σταθμούς και αλλού.

Ηταν αυτή η δημοτική αρχή που βρέθηκε μπροστάρης στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, με την ιστορική πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα», σύνθημα που υιοθετήθηκε από χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, από τη νεολαία. Για τα ίδια αιτήματα, περπατήσαμε τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και καλέσαμε ξανά πρόσφατα σε μεγάλη κινητοποίηση στις Σκάλες της Αγίου Νικολάου, μεταφέραμε ξανά την αγωνία του λαού της πόλης μας για τη ζωή του.

Σταθερά θέτουμε πεισματικά στο προσκήνιο το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη δικαιώματα, απέναντι σε όσους μας λοιδορούν, σε όσους ισχυρίζονται ότι τα μεγάλα πολιτικά θέματα πρέπει να μένουν έξω από τους τοίχους του δημοτικού συμβουλίου, όσους συστηματικά καλλιεργούν τη μοιρολατρία, το «αφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» και σήμερα εμφανίζονται δήθεν «προστάτες» των εργαζομένων.

Αυτοί που σήμερα δήθεν «ενδιαφέρονται» για τα προβλήματα των εργαζομένων, είναι αυτοί που τους τα δημιούργησαν, στηρίζοντας τις κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κ.αά. προηγούμενα, κυβερνήσεις που νομοθέτησαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη δουλειά-λάστιχο δίχως δικαιώματα, την ομηρεία των εργαζομένων στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.

Με αυτά τα αντιδραστικά τερατουργήματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, πάνω από 4.000 εργαζόμενοι ήρθαν να εργαστούν στον Δήμο, έχοντας ως εργοδότη άλλον, τον ΟΑΕΔ τότε, τη ΔΥΠΑ σήμερα (δηλαδή το υπουργείο Εργασίας), που θα έπρεπε να συνεχίσει να τους πληρώνει και όχι να έρχονται οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων και να απαιτούν με θράσος να αναλάβει τα έξοδα ο Δήμος, δηλαδή ξανά ο πατραϊκός λαός από τη φορολογία του.

Δίχως ίχνος τσίπας, δίχως ίχνος κριτικής στα κόμματά τους που νομοθέτησαν, παίζοντας με τον πόνο των εργαζομένων, στήνοντας στην πλάτη τους ένα καλοστημένο παιχνίδι, μετατρέποντάς τους ταυτόχρονα σε μηχανισμούς που «γεννούν χρυσά αβγά» για μεγαλοδικηγορικά γραφεία και όλους όσοι τους εκμεταλλεύονται και επιβουλεύονται!

Σε όλα αυτά η δημοτική αρχή ήταν, είναι και παραμένει στη σωστή όχθη, συμπορευόμενη με τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης για τις ανάγκες και τα δικαιώματά του! Ετσι και θα συνεχίσουμε!

Γι’ αυτό στρέφουμε τα βέλη μας στη σωστή κατεύθυνση. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που καλεί η δημοτική αρχή, σήμερα στις 10:00 έξω από το Δημαρχείο και τη Δευτέρα πάμε στην Αθήνα, στο υπουργείο Εσωτερικών, να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν.

Πηγή: pelop.gr