Μία από τις πιο διασκεδαστικές παγκόσμιες ημέρες στο ημερολόγιό μας είναι αυτή του χιονιού, η οποία γιορτάζεται αρχές Ιανουαρίου! Σήμερα θα μάθουμε τα πάντα για αυτή!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού

Η δημιουργία αυτής της παγκόσμιας ημέρας είναι μία πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι (FIS). Η πρώτη World Snow Day ήταν το 2012, αλλά οι βάσεις είχαν ήδη μπει από το 2007, όταν η Ομοσπονδία είχε λανσάρει την καμπάνια «Bring Children to the Snow», δηλαδή «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι». Η μετεξέλιξη αυτής της καμπάνιας είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού που γνωρίζουμε σήμερα. Η ημερομηνία που έχει οριστεί είναι η τρίτη Κυριακή κάθε Ιανουαρίου, γι’ αυτό και φέτος η ημέρα «έπεσε» στις 16 Ιανουαρίου.

Δεν χρειάζεται να επισκεφθείς κάποιο χιονοδρομικό για να απολαύσεις το χιόνι βέβαια, αν και αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος. Ίσως να μην ρίξει χιόνι στα μέρη σου αυτό το χειμώνα, οπότε μία εκδρομή στην πιο κοντινή πίστα είναι μία καλή λύση για διασκέδαση σε ένα ολόλευκο, χιονισμένο τοπίο. Αν δεν προλαβαίνεις να πεταχτείς μέχρι την κοντινότερη βουνοκορφή, τότε βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Παίξε ένα snowboarding game στο PC, δες βιντεάκια στο YouTube, ή διάβασε ένα βιβλίο! Πηγή: blog.public.gr

Το χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού

Παγκόσμια ημέρα χιονιού και το γιορτάζουμε με ελαφριά χιονόπτωση από τις πρωινές ώρες!
Το χιόνι είναι η κινητήριος δύναμη των ανθρώπων του κέντρου, το πάθος και η ανταμοιβή τους!
Αναμένουμε σύντομα να επιστρέψουμε στους χιονοδρομικούς μας ρυθμούς!