Σε λίγες εβδομάδες κορυφώνεται το Πατρινό Καρναβάλι και οφείλουμε άπαντες να παραμερίσουμε προσωπικές αναφορές και επιδιώξεις και να συνεργαστούμε ώστε να προστατεύσουμε το κύρος του κορυφαίου αυτού θεσμού.

Το Καρναβάλι αποτελεί πολιτιστικό γεγονός, ευκαιρία για διασκέδαση και δημιουργεί ταυτόχρονα συνθήκες που επιφέρουν πολλαπλό όφελος σε όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών, καλλιτεχνικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στον ευρύτερο ιστό της πόλης μας.

Είναι γεγονός ότι το Καρναβάλι ποιοτικά φθίνει και σε αυτό υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες από τους διοργανωτές και όχι μόνο.

Σε ότι αφορά τα καρναβαλικά δρώμενα, τα φετινά ποιοτικά τους χαρακτηριστικά είναι δεδομένα και δεν αλλάζουν. Ας ελπίσουμε να δούμε καινοτομίες και αλλαγές, που θα ωφελήσουν τον θεσμό, την επόμενη χρονιά.

Η ποιότητα, όμως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ασφάλεια και με τη δημόσια υγεία. Η εικόνα του παραεμπορίου, των πεζόδρομων που δυσκολεύουν την πρόσβαση και διέλευση των πεζών, των μεθυσμένων ανηλίκων και ενηλίκων που κρατούν στα χέρια αλκοολούχα ποτά, των γκρουπ που απαρτίζονται από χιλιάδες καρναβαλιστές και η παραβατικότητα είναι στοιχεία παρακμής και αντιμετωπίζονται μόνο αν σκοπεύεις να θέσεις το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

Η Δημοτική Αρχή συνειδητά δεν θέλησε τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας με το πρόσχημα ότι είναι όργανο καταστολής. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεχάσει τις ιδεολογικές της εμμονές και θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την Ελληνική Αστυνομία και με τους άλλους συναρμόδιους φορείς ώστε τελικά το τελικό αποτύπωμα του Πατρινού Καρναβαλιού να είναι θετικό.

Ο στόχος πρέπει να είναι διττός. Αφενός οι επισκέπτες της πόλης μας να φύγουν με αίσθημα ικανοποίησης και διάθεση επιστροφής και αφετέρου οι Πατρινοί συμπολίτες μας να μην αναζητούν το τριήμερο της Αποκριάς άλλα μέρη για εκδρομικές δραπετεύσεις.