Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος» συνέπεσε με τη συμπλήρωση δύο ετών από τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μια χώρα η οποία βρίσκεται στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο, με ανθρώπους που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες, όπως ακριβώς κι εμείς.
Δεδομένης της κατάστασης, μετά από μια διετία βίας και θανάτου, με εκατόμβες θυμάτων και καταστροφές, πρέπει να αντιληφθούμε τη σημασία της ειρήνης και να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για τη διατήρησή της.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να ευχηθούμε στην Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο της, καθώς πρέπει να συγκεραστούν τα δικαιώματα του λαού μας με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και άλλων λαών που δυστυχώς θα έρθουν κατά κύματα όχι μόνο λόγω των πολέμων, αλλά και εξαιτίας της κλιματικής κρίσης που ήδη έχει εμφανιστεί.
Είθε κάθε χρόνος που περνάει, να μας οδηγεί πιο κοντά στην πολυπόθητη παγκόσμια Ειρήνη. H κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να υπερισχύσει οποιασδήποτε άλλης ιδέας.