Γεμάτο το πρόγραμμα από νωρίς το πρωί μέχρι τη βραδινή τελετή.

Ολα έτοιμα είναι για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, με τους εργαζόμενους του Δήμου να έχουν εγκαταστήσει ήδη τη σκηνή και να εκτελούν τις τελικές πρόβες για τη βραδιά του Σαββάτου.

Η ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Οι δράσεις του προσεχούς Σαββάτου θα ξεκινήσουν από το πρωί:

11:00 Αφιξη Μουσικού Αρματος στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.
11:00 Αναχώρηση μουσικού συγκροτήματος κρουστών Ritmo Loco Street Band, συνοδεία της Κριτικής Επιτροπής από την οδό Μιαούλη στη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι: Μιαούλη, Ρήγα Φεραίου, Αγίου Νικολάου -άφιξη 11:30 στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
11:00 Συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων της Τελετής Καρναβαλικού Λαβάρου στην πλ. Τριών Συμμάχων.
11:30 Αναχώρηση πομπής από την Πλατεία Τριών Συμμάχων.
12.00 Την πομπή θα καλωσορίσει στην πόρτα του Δημαρχείου ο δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Την εκδήλωση θα σφραγίσει το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τους εκπροσώπους των συλλόγων «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίχτες».
Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (17 Μαρτίου).

Μετά την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου, το μουσικό συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band και οι X-Saltibagos θα παρελάσουν, παίζοντας στο κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα (ώρα 18:00) DJ’S θα παίζουν μουσική στην πλ. Γεωργίου,
20:00 Ο θίασος θεατρικού δρώμενου Θέατρο Δρόμου Helix, θα κάνει Baroque Παρέλαση, με αναχώρηση από το Δημαρχείο και άφιξη στο κάτω μέρος της πλ. Γεωργίου. Συμμετέχουν 10 ηθοποιοί και 3 μουσικοί με κρουστά, ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και αρλεκίνοι.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει στις 21.00 στην πλ. Γεωργίου από τον δήμαρχο Πατρέων, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από την Πέννυ Μπαλτατζή.

Παρουσιαστές της τελετής έναρξης θα είναι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Βάσω Καλοκαιρινού και Αλέξανδρος Μπίστας.

Πατρινό Καρναβάλι: Οι τελικές πρόβες για την έναρξη - Το πρόγραμμα της τελετής Πατρινό Καρναβάλι: Οι τελικές πρόβες για την έναρξη - Το πρόγραμμα της τελετής Πατρινό Καρναβάλι: Οι τελικές πρόβες για την έναρξη - Το πρόγραμμα της τελετής Πατρινό Καρναβάλι: Οι τελικές πρόβες για την έναρξη - Το πρόγραμμα της τελετής Πατρινό Καρναβάλι: Οι τελικές πρόβες για την έναρξη - Το πρόγραμμα της τελετής

Πηγή: pelop.gr