Επίσημο ξεκίνημα σήμερα για το Πατρινό Καρναβάλι 2024. Το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο, ενώ το βράδυ η δράση θα μεταφερθεί στην πλατεία Γεωργίου για την καθιερωμένη τελετή έναρξης!

Η μεγάλη ημέρα έφτασε και είναι επίσημο! Το Πατρινό Καρναβάλι 2024 κάθετε στην θέση έναρξης και για τους επόμενους δύο μήνες θα “τρέχει” μέχρι να φτάσει στην κορύφωσή του, στις 17 Μαρτίου!

Βάλτε τις μάσκες και τις πολύχρωμες στολές σας, οπλιστείτε με κονφετί και καλή διάθεση και όλοι μαζί το βράδυ πάμε στην… γραμμή εκκίνησης, ή αλλιώς στην πλατεία Γεωργίου, εκεί που θα ακουστεί το εναρκτήριο λάκτισμα, για την κούρσα των επόμενων μηνών!

Όμως σήμερα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί με την τελετή παράδοσης του καρναβαλικού λαβάρου με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας να έχει ετοιμάσει ένα πληθωρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων καλώντας τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της Πάτρας και δίνοντάς του πολλές αφορμές για γνήσια καρναβαλική διασκέδαση.

Κεντρικό σύνθημα της ανοικτής αυτής πρόσκλησης τί άλλο εκτός από το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού:

«Τι κι αν μας “μπριζώνουν”;

Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν.

Be Unplugged! λοιπόν»

Οι πρωινές δράσεις που θα ξετυλιχτούν περιλαμβάνουν καρναβαλικές πομπές με ξεφάντωμα στο ρυθμό των κρουστών, ακροβατικά-ζογκλερικά, μουσικές, χορούς και άφθονη διάθεση για καρναβαλικές ευχές αφού στο επίκεντρο θα βρεθεί η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών

ΟΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

11:00 Αφιξη Μουσικού άρματος στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

11:00 Αναχώρηση μουσικού συγκροτήματος κρουστών Ritmo Loco Street Band συνοδεία της Κριτικής Επιτροπής από την οδό Μιαούλη στην συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου. Αφιξη 11:30 στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Απόψε ξεκινά η μεγάλη γιορτή της πόλης - Όλο το πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ!

11:00 Συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων της τελετής καρναβαλικού λαβάρου στην πλατεία Τριών Συμμάχων

11:30 Αναχώρηση πομπής από την πλατεία Τριών Συμμάχων. Αφιξη στο Δημαρχείο.

12.00 Την πομπή θα καλωσορίσει στην πόρτα του Δημαρχείου ο δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας. Την εκδήλωση θα σφραγίσει το έθιμο του σοκολατοπόλεμου.
Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (17 Μαρτίου).

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Απόψε ξεκινά η μεγάλη γιορτή της πόλης - Όλο το πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Το συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band και οι X-Saltibagos θα μεταφέρουν κέφι, ρυθμό, χαρά και καρναβαλικά χρώματα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με κατάληξη στην πλ. Γεωργίου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ – ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στις 18.30 στη πλ. Γεωργίου θα παίξουν μουσική οι dj’s Τάκης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Μουζάκης.

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Απόψε ξεκινά η μεγάλη γιορτή της πόλης - Όλο το πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ!

20.00 Ο θίασος θεατρικού δρώμενου (Θέατρο Δρόμου Helix) με την Baroque Παρέλαση θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, Βότση, Ρήγα Φεραίου, Ερμού, Μαιζώνος- άφιξη στο κάτω μέρος της πλ. Γεωργίου. Συμμετέχουν δέκα ηθοποιοί και τρεις μουσικοί με κρουστά. Ψηλά ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, τεράστιες φούστες και εντυπωσιακά κοστούμια διαφορετικών χρωμάτων, ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και αρλεκίνοι συνθέτουν μια μαγική, ονειρική εικόνα, σκορπώντας χαρά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Απόψε ξεκινά η μεγάλη γιορτή της πόλης - Όλο το πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Στις 21.00 θα ξεκινήσει στην πλ. Γεωργίου Α΄ η τελετή έναρξης, με τη συμμετοχή των συλλόγων σοκολατοριχτών.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή, που θα συνοδεύεται από έξι μουσικούς.

Παρουσιαστές της τελετής έναρξης θα είναι η Βάσω Καλοκαιρινού και ο Αλέξανδρος Μπίστας (ερασιτέχνες ηθοποιοί).

Πηγή: pelop.gr