Με τρεις αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Από τα ματς ξεχωρίζει το Ατρόμητος – Παναθηναϊκός μετά τη νίκη των «κυανόλευκων» με 2-1 στη Λεωφόρο και το Παναιτωλικός – ΟΦΗ με τους Αγρινικώτες να έχουν κερδίσει με 2-1 στη Κρήτη. Άνετο βράδυ αναμένεται για ΠΑΟΚ.

Μετά την χθεσινή πρόκριση του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου με το 2-2 κόντρα στη Νίκη στο Πανθεσσαλικό, τα προημιτελικά του Κυπέλλου ολοκληρώνονται σήμερα με τους τρεις τελευταίους αγώνες. Από αυτούς, το παραμικρό ενδιαφέρον δεν έχει ο τελευταίος χρονικά, καθώς στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ μετά το 4-0 επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες μόνο με αυτοκτονία μένει εκτός. Στα άλλα δύο αναμένουμε ντέρμπι με τον Παναιτωλικό που έχει κερδίσει στην Κρήτη τον ΟΦΗ με 2-1 να υποδέχεται τους Κρητικούς και τον Ατρόμητο που επίσης έχει κερδίσει με 2-1 εκτός έδρας να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Ξεκίνημα από το Αγρίνιο

Ας πάρουμε όμως τα παιχνίδια με την χρονική στιγμή που θα διεξαχθούν. Αρχικά στις 17:00 ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ. Τα «καναρίνια» που στο πρωτάθλημα δεν τα πάνε καθόλου καλά, έχοντας κερδίσει με 2-1 στο Ηράκλειο είναι το φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά και αν το καταφέρουν θα είναι πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στα αγωνιστικά των γηπεδούχων, οι Οικονόμου και Μλάντεν που ταλαιπωρήθηκαν εσχάτως από τραυματισμούς υπολογίζονται κανονικά, όπως και ο «νέος» Λομονάκο που ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής. Εκτός παραμένει ο τραυματίας Μπαλντασάρα, ο Καπίνο στο πλαίσιο του rotation όπως και οι πρόσφατα νεοαποκτηθέντες Ταμπίντζε και Μπαμπόκ. Η αποστολή των «κυανοκίτρινων» είναι η εξής: Μπακάκης, Μλάντεν, Οικονόμου, Καρέλης, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης, Τσάβες, Φρ. Ντουάρτε, Λομόνακο, Ντίας, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Πέρεθ, Μαυρίας, Τσιγγάρας, Πέδρο, Μαλής, Λιάβας, Κοντούρης, Νικολάου.

Από την πλευρά τους οι Κρητικοί που έχουν ιστορία στην συγκεκριμένη διοργάνωση, θέλουν να συνεχίσουν και να φτάσουν για ακόμα μία φορά στα ημιτελικά. Στα αγωνιστικά το ντεμπούτο του ενδέχεται να κάνει ο Ισέκα που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Αντίθετα εκτός έμειναν οι Ντίκο, Πασαλίδης, Καρώ που βρίσκονται σε διαδικασία αποχώρησης, όπως και οι Γιαννούλης, Μαρινάκης, Σημαντηράκης, Αδαμάκης. Η αποστολή των Κρητικών είναι η εξής: Μπάουμαν, Σωτηρίου, Καλαφάτης, Λάρσον, Αμπάντα, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Βούρος, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγιέγος, Μπάκιτς, Αποστολάκης, Νέιρα, Τοράλ. Ριέρα, Μπακού, Μοσκέρα, Θεοδοσουλάκης, Ισέκα, Φελίπε.

Μεγάλο παιχνίδι στο Περιστέρι

Τα περισσότερα βλέμματα όσον αφορά τα προημιτελικά θα είναι στραμμένα και δικαίως στο Περιστέρι. Εκεί ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκός έχοντας καταφέρει να επικρατήσει με 2-1 στην Λεωφόρο. Η ομάδα του Σάσα Ίλιτς θέλει να κάνει την έκπληξη και να συνεχίσει στα ημιτελικά και για να το καταφέρει απλά δεν θα πρέπει να χάσει.

Στα αγωνιστικά των γηπεδούχων, εκτός για διαφορετικούς λόγους οι: Τζαβέλλας, Κούεν, Γιουμπιτάνα, Ιμερέκοφ και ο Ακιμπού Καμαρά .

Η αποστολή της ομάδας είναι η εξής: Τσιντώτας, Μαρκετζάνι, Δήμος, Πομόνης, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Κούντε, Ερλινγκμαρκ, Καραμάνης, Γκονθάλεθ, Φριντζόνσον, Βρακάς, Ρομπάιγ, Κιβρακίδης, Ντιρκς, Βέργος, Βαλένσια, Αντζιέλσκι, Τριμμάτης.

Στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα με 2-1 στην Λεωφόρο ουσιαστικά παίζουν σήμερα με την πλάτη στον τοίχο καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να μείνουν εκτός από την συνέχεια του Κυπέλλου, έχοντας μάλιστα στο προηγούμενο γύρο αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Ο Φατίχ Τερίμ δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Ιωαννίδη, Χουάνκαρ, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Βαγιαννίδη, Μάγκνουσον, Μπράουν, ενώ επιστρέφουν στην αποστολή οι Παλάσιος και Σένκεφελντ.

Αυτή αποτελείται από τους εξής: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Κυριόπουλος, Ακαϊντίν.

Άνετο βράδυ για ΠΑΟΚ
Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι όπως σας αναφέραμε είναι και το πιο αδιάφορο, καθώς ο ΠΑΟΚ έχοντας κερδίσει με 4-0 μέσα στις Σέρρες τον Πανσερραϊκο μόνο αν αυτοκτονήσει θα μείνει εκτός ημιτελικών. Στα αγωνιστικά των γηπεδούχων, το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει την ευκαιρία στον Ραζβάν Λουτσέσκου να αφήσει πολλούς βασικούς (Κοτάρσκι, Ντεσπόντοφ, Μεϊτέ, Κεντζιόρα) εκτός αποστολής.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι οι: Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Γιαξής, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ρικάρντο, Α.Ζίβκοβιτς, Μπράντον, Τζίμας.

Ο Πανσερραϊκός ψάχνει για ένα θαύμα στη Τούμπα και θαύματα στις μέρες μας και μάλιστα τόσο μεγάλα δεν γίνονται. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Πάμπλο Γκαρσία ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία απουσιάζουν ο Χατζηστραβός, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου 15 μέρες, ο Διαμαντής που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στον αγώνα με τον Βόλο, ο Θυμιάνης για λόγους ξεκούρασης και οι Αυλωνίτης, Ανάκογλου. Θυμίζουμε πως ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους διεθνείς Μασαρίποφ και Ουεντραόγκο, οι οποίοι είναι με τις αποστολές των Ουζμπεκιστάν και Μπουρκίνα Φάσο σε Asian Cup και Copa Africa, αντιστοίχως.

Η αποστολή του Πανσερραϊκού: Κατσίκας, Τσομπανίδης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας, Ντάνκερλουι, Μορέϊρα, Οικονόμου, Στάϊκος, Σοφιανός, Μούργος, Τομάς, Ουάρντα, Γούλερι, Χεφτέ, Μασκανάκης, Παπαβασιλείου, Γκοτζαμανίδης, Δεληγιαννίδης, Άλεξιτς.

Οι ρεβάνς των προημιτελικών
30/01, 19.00: Νίκη Βόλου – Αρης 2-2
31/01, 17.00: Παναιτωλικός – ΟΦΗ (COSMOTE SPORTS TV 3)
31/01, 19.00: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (COSMOTE SPORTS TV 2)
31/01, 21.00: ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός (COSMOTE SPORTS TV 1)

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr