Ποιοι θα ανέβουν στη φετινή σκηνή των Προσώπων της Χρονιάς;  

Η αναζήτηση ξεκίνησε για τα πρόσωπα που θα αναδειχθούν στη φετινή σκηνή των Βραβείων «Πρόσωπα της Χρονιάς». 

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη διαδικασία πρότασης βραβευόμενων μέσω της ιστοσελίδας prosopaxronias.gr. Επισκεφτείτε τη σελίδα και συμπληρώστε τη φόρμα των προτάσεων με τα Πρόσωπα που επιλέγετε να βραβευτούν. 

Αναζητήστε πρόσωπα που ζουν στην περιφέρειά μας ή κατάγονται από αυτή και ξεχώρισαν για την εξαιρετική τους συνεισφορά, τον επαγγελματισμό τους ή την καινοτομία τους σε οποιοδήποτε τομέα δραστηριοποίησής τους. 

  • Κοινωνική Προσφορά: 

Αναζητήστε πρόσωπα που έχουν συμβάλει στην κοινωνία με διάφορους τρόπους, όπως εθελοντικό έργο, υπηρεσίες προς την κοινότητα, ή προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης, που έχουν αφιερώσει τον χρόνο τους, τις δεξιότητες και την ενέργειά τους για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής συνανθρώπων τους, που έχουν συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο αλληλέγγυας κοινωνίας, που έχουν αφοσιωθεί στην υποστήριξη των αναγκών των συμπολιτών τους.  

  • Τέχνη και Πολιτισμός: 

Εντοπίστε δημιουργικές προσωπικότητες, όπως καλλιτέχνες, συγγραφείς, ηθοποιούς ή άλλα άτομα που έχουν κάνει σημαντική συνεισφορά στον πολιτισμό και την τέχνη, που έχουν επηρεάσει την καλλιτεχνική σκηνή, που η δουλειά τους έχει συμβάλει στην προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και έχει εμπνεύσει το κοινό.

  • Επιστήμη και Τεχνολογία: 

Αναζητήστε άτομα που έκαναν κάτι πρωτοπόρο στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, που ξεχώρισαν για τις επιστημονικές τους ανακαλύψεις, με σημαντικές ερευνητικές δραστηριότητες, με επιτυχίες και καινοτόμες εφαρμογές.

  • Εκπαίδευση και Καινοτομία: 

Εντοπίστε πρόσωπα που έχουν καινοτομήσει στον τομέα της εκπαίδευσης, που έχουν εισαγάγει νέες μεθόδους διδασκαλίας, έχουν αναπτύξει πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα ή συμβάλλει στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία ή για άτομα που έχουν επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη των μαθητών τους, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα, τη σκέψη και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης ή σπουδαστές με αξιοθαύμαστες επιδόσεις. 

  • Αθλητισμός: 

Βρείτε αθλητές ή ομάδες που έχουν επιτύχει σημαντικά κατορθώματα στον χώρο του αθλητισμού, έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα, έχουν πετύχει ρεκόρ ή έχουν επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις ή εστιάστε στη συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένων των ηθικών αξιών και του υποδειγματικού χαρακτήρα τους ή εξετάστε πώς οι επιδόσεις τους έχουν επηρεάσει θετικά την κοινότητά τους ή πώς οι ομάδες έχουν ενισχύσει τη συνεργασία και την ομαδική πνευματικότητα κι έχουν εμπνεύσει συνολικά το περιβάλλον τους.

  • Επιχειρηματική Επίδοση: 

Αναζητήστε επιχειρηματίες που υιοθετούν καινοτόμα μοντέλα, που έχουν επιτύχει εντυπωσιακές επιδόσεις, που προωθούν τη δημιουργικότητα, την αποτελεσματικότητα και την αειφορία και που εφαρμόζουν πρακτικές που έχουν επιφέρει σημαντική επιτυχία στον τομέα τους ή επαγγελματίες που έχουν διανύσει μια εξαιρετική σταδιοδρομία, που η δέσμευσή τους στην καινοτομία και η προσαρμογή τους στις αλλαγές έχουν συνεισφέρει στην επιτυχία τους. 

Καταθέστε τις προτάσεις σας σε αυτές τις κατηγορίες που αναφέρουμε ή και όποιες άλλες με σαφείς αιτιολογίες για κάθε προτεινόμενο άτομο ή ομάδα. Η εμπεριστατωμένη παρουσίαση θα βοηθήσει την Κριτική Επιτροπή να καταλήξει σε δικαιολογημένες επιλογές.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας σε αυτήν τη γιορτή αναγνώρισης της προσφοράς και προβολής της αριστείας. 

Μαζί αναδεικνύουμε τα Πρόσωπα του 2023!