Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας στα όρια της γεωγραφικής δικαιοδοσίας τους, από την 01-04-2024 έως και 07-04-2024 βεβαίωσαν πρόστιμα για πρόκληση πυρκαγιών σε παραβάτες της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/21 και συγκεκριμένα:

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, την 07 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καλαβρύτων, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης εντός οικοπεδικού χώρου, στη Τ.Κ. Σιγούνι του δήμου Καλαβρύτων Αχαΐας.

 

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, την 01 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Γρηγόρης, του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.
• Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, την 01 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Μοιραίικα, του δήμου Πατρών Αχαΐας.
• Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, την 03 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, στη θέση Ανάληψη, στην Δ.Κ. Άνω Καστρίτσι, στην Πάτρα.
• Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, την 07 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε ξηρά χόρτα εντός γεωργικής έκτασης, στη Τ.Κ. Καμαρών του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

Πηγή: filodimos.gr