Το πρωί της Παρασκευής (02/02), ο Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, κ. Παύλος Σατολιάς μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για τη σημασία των Αγροτικών Συνεταιρισμών, αλλά για τις σημαντικές διαφορές που παρουσιάζουν οι τιμές από το χωράφι στο ράφι.

Χαρακτηριστικά, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Σατολιάς σχολίασε πως «οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί διαχρονικά και σε παγκόσμιο επίπεδο είχαν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία και στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Βεβαίως, σήμερα ειδικά στη χώρα μας οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι αγρότες βιώνουν μία κρίση και γι’ αυτό ζητούν να προβούν σε δημόσιο διάλογο, όπως συμβαίνει ταυτόχρονα και σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου οι Συνεταιρισμοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο». «Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός αμείβει πάντα καλύτερα τον παραγωγό, καθώς ο αγρότης παίρνει μια αξιοπρεπή τιμή στο προϊόν του».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α.Σ. διευκρίνισε πως περνώντας τα αγροτικά προϊόντα μέσα από τους Συνεταιρισμούς, φθάνουν σε μειωμένες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο ισορροπία στην αγορά, ανάμεσα στον παραγωγό και στον καταναλωτή.

Τέλος, ο κ. Σατολιάς επεσήμανε για άλλη μια φορά τη σημασία και την αδήριτη ανάγκη για εντατικούς ελέγχους στην αγορά, λειτουργώντας αποτρεπτικά ενάντια όσων αισχροκερδούν εις βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών. Υπενθυμίζουμε, πως σε αυτό το πλαίσιο βαδίζει και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς μεικτά κλιμάκια συνεχίζουν για τρίτη βδομάδα τους ελέγχους σε σημεία λιανικής πώλησης και στις πύλες εισόδου της χώρας

Πηγή: etheas.gr

Σύγκριση τιμών σε προϊόντα συνεταιρισμών και σε προϊόντα στο ράφι | Ώρα Ελλάδος 02/02/2024 | OPEN TV

Π. Σατολιάς δείτε το βίντεο: