Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας μέσω της οποίας ζητούν την άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης Ακτινολόγου, συμπληρωματικά στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ακτινολόγοι που έχουν απομείνει είναι στα πρόθυρα της παραίτησης από το ΕΣΥ, με ό τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του τμήματος και του ίδιου του Νοσοκομείου. Τρεις μόλις ακτινολόγοι καλούνται να καλύψουν το πλήρες εφημεριακό πρόγραμμα μόνο με ενεργείς 24ωρες εφημερίες για το μήνα Δεκέμβριο και εφεξής, σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε μέρα, μετά την πολύμηνη αναρρωτική άδεια ακτινολόγου και την αναστολή μετακίνησης από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων έτερου ακτινολόγου. Το Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί τα τελευταία χρόνια πλήρως, με πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων, τόσο στον Αξονικό Τομογράφο όσο και στον υπέρηχο, καλύπτοντας και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, μειώνοντας κατακόρυφα την ταλαιπωρία και τις μετακινήσεις ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας
Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν να μεριμνήσουν για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος ώστε να μην διαλυθεί το Τμήμα που λειτουργεί αποτελεσματικά και υποδειγματικά χάρη στην υπερπροσπάθεια των ακτινολόγων που εργάζονται στο νοσοκομείο Αιγίου.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Αναφορά
προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Σε τραγική κατάσταση το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου».
Η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτει ως αναφορά την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας μέσω της οποίας ζητούν την άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης Ακτινολόγου, συμπληρωματικά στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να μην διαλυθεί ΤΟ Τμήμα που λειτουργεί αποτελεσματικά και υποδειγματικά χάρη στην υπερπροσπάθεια των ακτινολόγων που εργάζονται στο νοσοκομείο Αιγίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ακτινολόγοι που έχουν απομείνει είναι στα πρόθυρα της παραίτησης από το ΕΣΥ, με ό τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του τμήματος και του ίδιου του Νοσοκομείου. Τρεις μόλις ακτινολόγοι καλούνται να καλύψουν το πλήρες εφημεριακό πρόγραμμα μόνο με ενεργείς 24 ωρες εφημερίες για το μήνα Δεκέμβριο και εφεξής, σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε μέρα, μετά την πολύμηνη αναρρωτική άδεια ακτινολόγου και την αναστολή μετακίνησης από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων έτερου ακτινολόγου. Το Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί τα τελευταία χρόνια πλήρως, με πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων, τόσο στον Αξονικό Τομογράφο όσο και στον υπέρηχο, καλύπτοντας και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, μειώνοντας κατακόρυφα την ταλαιπωρία και τις μετακινήσεις ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας.
Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της ανακοίνωσης, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.
Αθήνα, 8.12.2023
Η καταθέτουσα βουλευτής
Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]