Έχουν ακόμη δηλώσει συμμετοχή Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία! Ανησυχία με κατάσταση να είναι έκρυθμη σε Λωρίδα της Γάζας και Ντονμπάς

Στην Πάτρα θα διεξαχθεί 31 Μαΐου-10 Ιουνίου το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μουάι-τάι και όπως γνωστοποιήθηκε χθες στη σύσκεψη, που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας του αθλήματος, Γιάννη Παπαδόπουλου και αντιδημάρχου Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου, θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 χώρες. Προσέξτε, ανάμεσα στις χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Ουκρανία, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη!

Όπως τόνισε στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Παπαδόπουλος η Παλαιστίνη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να εκπροσωπηθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας και υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο ίδιος πρόκειται να λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Λευκορωσία και την Ουκρανία!

Αν αυτό συμβεί θα είναι η πρώτη φορά ενώ μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ντονμπάς που θα βρεθούν σε διεθνή διοργάνωση τέτοιου επιπέδου, όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μουάι τάι που θα φιλοξενηθεί στο «Τόφαλος», αθλητές και αθλήτριες από Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Απλώς οι αθλητές και οι αθλήτριες από Ρωσία και Λευκορωσία σε όλες τις διοργανώσεις αγωνίζονται ως ουδέτεροι χωρίς σημαίες, εμβλήματα ή Εθνικούς ύμνους υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και υπό αυτό το καθεστώς θα αγωνιστούν στην Πάτρα.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό το γεγονός από μόνο του έχει δημιουργήσει ανησυχία. Μάλιστα ο αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Αχαΐας, Παρασκευάς Μασούρας που μετείχε στη χθεσινή σύσκεψη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κρατούσε συνεχώς σημειώσεις και ρωτούσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση.

Είναι πλέον δεδομένο ότι ήδη τα μέτρα ασφαλείας απασχολούν και όσο πλησιάζουμε προς τις ημέρες των αγώνων, όταν και θα ολοκληρωθούν οι συμμετοχές και θα οριστικοποιηθεί ποιες και πόσες χώρες θα έρθουν τελικά στην Πάτρα θα υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τι ακριβώς θα ισχύσει.

Και μία ακόμη σημαντική παράμετρος. Το Παγκόσμιο της Πάτρας θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου, ενώ στις 9 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί οι Ευρωεκλογές με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις δυνάμεις της Αστυνομίας που θα εμπλακούν τόσο στην προεκλογική-εκλογική διαδικασία, όσο και στους αγώνες.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μουάι-τάι θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα θα συμμετάσχει ο πατρινός πρωταθλητής, Δήμος Ασημακόπουλος από το σωματείο Εύμαχος, που έχει πολλές ελπίδες για να κυνηγήσει μία μεγάλη διάκριση.

Μάλιστα η Εθνική μας ομάδας θα βρεθεί στην Πάτρα με πολυπληθή αποστολή φιλοξενούμενη του Δήμου και θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος από τις 20 Μαΐου έως την έναρξη των αγώνων.

Οπως έλεγε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας μουάι-τάι, Γιάννης Παπαδόπουλος, στους αγώνες θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 χώρες απ’ όλον τον κόσμο και υπολογίζεται ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα λάβουν μέρος θα πλησιάσουν τους 1.000!

Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία διοργάνωση μαχητικού αθλήματος, που έχει τους δικούς του φίλους και αρέσει σε αρκετό κόσμο. Παράλληλα εκτός από το αγωνιστικό μέρος, που έτσι και αλλιώς στο Παγκόσμιο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, η άφιξη και η φιλοξενία 1.000 ανθρώπων επί 10 ημέρες θα αποτελέσει στην Πάτρα μία σημαντική ένεση στην οικονομία της πόλης.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μουάι-τάι περιμένουν τη ΔΟΕ για να μάθουν εάν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ως άθλημα επίδειξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται αυτό να συμβεί με επίσημη ανακοίνωση στις 8 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία καθώς τότε θα γίνει το Παγκόσμιο συνέδριο του μουάι-τάι με τη συμμετοχή κορυφαίων αξιωματούχων του αθλήματος και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πηγή: pelop.gr