Τις εγκαταστάσεις της CBL επισκέφθηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» του Νεκτάριου Φαρμάκη, Αννα Μαστοράκου, εκεί όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Κλεομένη Μπάρλο, από τον οποίον ενημερώθηκε για τα προβλήματα, αλλά και για τις προοπτικές των βιομηχανιών της περιοχής.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι το ενεργειακό κόστος (έλλειψη αερίου), η σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙΠΕ και η έλλειψη συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση των 4.000 περίπου εργαζομένων σε μόνιμη βάση, καθώς και των 600 περίπου που δραστηριοποιούνται ως εξωτερικοί συνεργάτες.

Η διοίκηση του ΣΕΒ κατάφερε να ιδρυθεί περιφερειακό ιατρείο στην ΒΙΠΕ για την κάλυψη των εργαζομένων και αναμένεται η προκήρυξη των θέσεων προσωπικού, ενώ ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο θα ήταν η ίδρυση παιδικού σταθμού με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας.

Ο προσανατολισμός των βιομηχανιών της ΒΙΠΕ είναι κυρίως εξαγωγικός με υψηλό αποτύπωμα αναλογικά για την οικονομία της περιοχής μας.