Οι αγρότες την Τρίτη θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αποκλεισμός της παλαιάς Εθνικής Αντιρρίου – Ιωαννίνων από αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Τι λέει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου.

Σε καθημερινή βάση, οι αγρότες της Αιγιάλειας εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και μαζί τα μπλόκα τους, επιδιώκοντας να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν από την κυβέρνηση για να επιβιώσουν.

Και το Σάββατο και χθες Κυριακή 4/02/2024, αρκετοί αγρότες βρέθηκαν στο γνώριμο σημείο των ημερών, στη Γέφυρα Σελινούντα, έκαναν συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για λίγη ώρα και έστειλαν το μήνυμα πως πάνε για αγώνα μέχρι τέλους!

Η είδηση είναι ότι ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» ετοιμάζεται να δώσει βροντερό παρών αύριο στη Νίκαια της Λάρισας στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού όλων των μπλόκων της χώρας για να αποφασιστεί κλιμάκωση του αγώνα.

Οι αγρότες μάλιστα, απευθύνουν μήνυμα για στήριξη απ’ όλη την Αιγιάλεια: «Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγροτικός, είναι και βαθιά κοινωνικός και σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε τη στήριξη των φορέων, σωματείων, συλλόγων και του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας».

Το «μπλόκο Αιγίου» εξέδωσε και αγωνιστικό χαιρετισμό: «Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους αγρότες-κτηνοτρόφους παραγωγούς και τον λαό που συμπαραστέκεται, στα μπλόκα όλης της χώρας. Τη μαζική συγκέντρωση-κινητοποίηση στην «Agrotica», όπου συγκροτημένα με τα μπλοκ μας μέσα στον χώρο της ΔΕΘ διαδηλώσαμε για τα δίκαια αιτήματά μας που αφορούν την ίδια μας την επιβίωση. Δεν μπορούμε να ζήσουμε πλέον με το υψηλότατο κόστος και τις χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές, με τις αποζημιώσεις ψίχουλα από τον ΕΛΓΑ. Δεν μπορεί να πουλάμε πάμφθηνα τη σοδειά μας και να φτάνει πανάκριβη στα ράφια».

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από το Αγρίνιο, στην παλαιά εθνική οδό οι αγρότες θα παρατάξουν δεκάδες τρακτέρ και αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.

Πηγή: pelop.gr