Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα

Πρόκειται για ημεδαπό άνδρα, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών για διακίνηση ναρκωτικών ενώ φέρεται ως κατηγορούμενος απόπειρας ανθρωποκτονίας

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι είχε τραυματίσει τον Ιούλιο του 2023 με αιχμηρό αντικείμενο στην ωμοπλάτη και στον λαιμό τη σύντροφό του

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 3.900 γραμμάρια χημική ουσία, μια καραμπίνα, οκτώ φυσίγγια και (15) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών για τα αδικήματα της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ φέρεται ως κατηγορούμενος απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα, από τους αστυνομικούς συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών εντόπισαν τον κατηγορούμενο που αναζητούνταν, να επιβαίνει ως συνοδηγός σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο έτερος άνδρας.

Ο τελευταίος στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας ταχύτητα, ωστόσο οι δυο άνδρες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Επισημαίνεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι αντιστάθηκαν κατά την σύλληψή τους, απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον κατηγορούμενο βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (15) γραμμάρια ηρωίνης σε βραχώδη μορφή.

Στην συνέχεια ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή της Κάτω Αχαΐας, όπου βρέθηκαν (επιμελώς θαμμένα στο έδαφος) και κατασχέθηκαν τα εξής :

(3.900) γραμμάρια άγνωστη χημική ουσία (που χρησιμοποιούταν για την νόθευση της ηρωίνης)
(1) καραμπίνα και
(8) φυσίγγια.
Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική οργάνωση, είχε εξαρθρωθεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν από τρεις μήνες περίπου, ενώ σε αστυνομική επιχείρηση, είχαν συλληφθεί δυο άτομα και είχε εντοπιστεί σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, σε δασικό χώρο, μια λίμπα, θαμμένη στο έδαφος που περιείχε :

Ηρωίνη συνολικού βάρους (7) κιλών και (800) γραμμαρίων που ήταν διαμοιρασμένη σε (11) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες,
Κάνναβη συνολικού βάρους (700) γραμμαρίων, που ήταν διαμοιρασμένη σε (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 27-06-2023: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο κατηγορούμενος φέρεται την 16/7/2023 τα ξημερώματα, στην Πάτρα, με την χρήση μαχαιριού ότι είχε προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε ημεδαπή γυναίκα (σύντροφο του), η οποία είχε εντοπιστεί αιμόφυρτη στο οδόστρωμα, φέροντας τραύματα στο ύψος της ωμοπλάτης και στο λαιμό.

Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.