Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 στo Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, η βράβευση του Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου και η ομιλία του με θέμα: «Το στρες στη ζωή μας»

Τιμήθηκε ο Καθηγητής Ιατρικής και Ακαδημαϊκός και μέλος του Δ.Σ. του Συνδλεσμου, κ. Γεώργιος Χρούσος, για την εκλογή του ως Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και για την αξιοθαύμαστη προσφορά του στην ανθρωπότητα, μέσω της Ιατρικής.

Έλαβε το βραβείο  από τον Σύνδεσμο των Απανταχού Αχαιών, “Αχαιών Πολιτεία” το  βραβείο απονεμήθηκε ως αναγνώριση της σημαντικής και ευρείας συνεισφοράς του στον τομέα της ενδοκρινολογίας και του μεταβολισμού, ιδιαίτερα στη βιολογία και την ιατρική του στρες.

Την ομιλία εκφώνησε ο Συντονιστής και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Θεόφιλου Βασιλείου, ακολούθησε ομιλία – παρουσίαση του Συνδέσμου από τον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Κωστόπουλο, χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ Αθανάσιο Παπαδόπουλο, Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Φωκίωνα Ζαϊμη (Διαδικτυακά)

Με αφορμή την προγραμματισμένη εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αχαιών Πολιτεία» κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, τόνισε:

«Με την παρουσία του, ο κ. Γεώργιος Χρούσος κοσμεί τον Σύνδεσμό μας και τον τιμά. Όπως τιμά, χρόνια τώρα, τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέσα από την στάση ζωής του, την εξέχουσα Ιατρική και Ερευνητική του δράση και την επιστημονική του παρακαταθήκη με διεθνή εμβέλεια. Για όλους εμάς, τα Μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών, αποτελεί το ελάχιστο ηθικό μας χρέος να αναγνωρίσουμε εμπράκτως αυτή του την επιστημονική προσφορά».

Ο αξιότιμος Επιστήμων Γεώργιος Χρούσος, με καταγωγή από την Αχαΐα, είναι μέλος του Δ.Σ και ένα από τα ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών και αποτελεί από τους πλέον πολύτιμους συνοδοιπόρους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, να ενωθεί η φωνή και η δύναμη Αχαιών στην καταγωγή, οι οποίοι διαπρέπουν σε κάθε «γωνιά» της Ελλάδος και του κόσμου, σε τομείς όπως η Επιστήμη, η Οικονομία, ο Πολιτισμός, η Πολιτική κ.α..

Παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευθύμιος Τζόβολος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων πρωτ. Χρήστος Μπίρμπας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Ζυγούρας και Αναστασία Μπαλασοπούλου, ο σύμβουλος Δημάρχους κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος Τ.Κ.Λεχουρίου – Κερασιάς Γεώργιος Βασιλόπουλος και ο διευθυντής της εφημερίδας “ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ” και του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS Νίκος Κυριαζής.