Με έναν δισεκατομμυριούχο ανά 80.000 πολίτες και μέσο όρο περιουσιακών στοιχείων 460.000 ελβετικά φράγκα ανά κάτοικο, η Ελβετία, θεωρείται διεθνώς, από τους κορυφαίους προορισμούς για super rich.

Σύμφωνα με έκθεση της Credit Suisse, το 2020 η Ελβετία χαρακτηρίστηκε η χώρα με τον υψηλότερο πλούτο ανά άτομο, με περίπου 800.000 εκατομμυριούχους σε έναν πληθυσμό μικρότερο των εννέα εκατομμυρίων ανθρώπων. Τη δεκαετία 2000-2019, η περιουσία ανά πολίτη αυξήθηκε κατά 53%.

Σύμφωνα με το CNBC, το 2022, η χώρα φιλοξενούσε 110 δισεκατομμυριούχους, με συνολική περιουσία 338 δισ., αφήνοντας πίσω, άλλα πλούσια κράτη, όπως Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο μεταξύ, η Ελβετία διαθέτει ένα προνομιακό σύστημα φόρου κληρονομίας που διευκολύνει τους super rich να διατηρήσουν και να μεταβιβάσουν την περιουσία τους.

Ο πλούτος της χώρας δεν οφείλεται, αποκλειστικά, στον τραπεζικό τομέα. Η βιομηχανία και η καινοτομία αποτελούν τη βάση της ελβετικής οικονομικής. Παρά την έλλειψη φυσικών πόρων, η πρόωρη εκβιομηχάνιση, την έθεσε σε προνομιούχα θέση. Η φαρμακοβιομηχανία, οι πολύτιμοι λίθοι, η παραγωγή χημικών προϊόντων και μηχανήματων συνέβαλαν σημαντικά στην ευημερία της. Η πολιτική σταθερότητα και η ουδετερότητα της Ελβετίας συμβάλλουν επίσης, στην οικονομική επιτυχία.
Πηγή: newmoney.gr