Το ΚΔΒΜ Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας της ΕΣΕΕ (παράρτημα Πάτρας), πρόκειται να  υλοποιήσει προγράμματα  επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων σε καθήκοντα Τεχνικών Ασφάλειας για επιχειρήσεις Γ΄ και Β΄ κατηγορίας,  διάρκειας  5 ωρών και 35 ωρών αντιστοίχως.  Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους κάθε κλάδου επιχειρήσεων με δραστηριότητα μέσης και χαμηλής επικινδυνότητας βάσει ΚΑΔ. 

Σκοπός των εν λόγω προγραμμάτων είναι η κατάρτιση εργοδοτών και εργαζομένων σε θέμα ασφάλειας και υγιεινής στον εργασιακό χώρο με στόχο:

  • Την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων
  • Τη γνώση και χρήση απαραίτητου εξοπλισμού εργασίας
  • Την αντιμετώπιση κρίσεων με πελάτη
  • Τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής στον χώρο εργασίας 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. Το πιστοποιητικό αυτό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αποτελεί προϋπόθεση για κάθε επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό ή επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό και απαλλάσσει τον εργοδότη (που δεν διαθέτει την εν λόγω πιστοποίηση),  από την υποχρέωση να αναθέτει σε  εξωτερικό συνεργάτη τα καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας στην επιχείρησή του. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για την υποβολή  Αίτησης Συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΑΕΛΕ – Παράρτημα Πάτρας (Κανακάρη 46-52) στο τηλέφωνο 2610621757 και στο e-mail: patra@kaele.gr 

Για το ΚΑΕΛΕ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ,

Ευθυμία Θεοδοσιάδου

Το ΚΔΒΜ Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας της ΕΣΕΕ (παράρτημα Πάτρας), πρόκειται να  υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΦΕΤ για τις Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων – Επιπέδου 1.

       Τα προγράμματα Επιπέδου−1 αφορούν κατάρτιση χειριστών τροφίμων και έχουν ως στόχο την κατάρτιση του υπάρχοντος και νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.  Χειριστής τροφίμων είναι οποιοδήποτε πρόσωπο χειρίζεται άμεσα συσκευασμένα ή μη συσκευασμένα τρόφιμα, εξοπλισμό και εργαλεία για τρόφιμα ή επιφάνειες επαφής με τρόφιμα. Δηλαδή, το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. 

       Κάθε επιμορφωτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 10 ώρες (2 ημέρες Χ 5 ώρες). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξάγεται από έμπειρους εκπαιδευτές, άριστα καταρτισμένους στο αντικείμενο, πιστοποιημένους από τον ΕΦΕΤ, προσαρμοσμένο  στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης καθώς και στο γνωστικό επίπεδο των συμμετεχόντων ώστε να υπάρχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

       Στους εκπαιδευόμενους θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Επιμόρφωσης  βάσει της εγκυκλίου 14708/17-8-07 του ΕΦΕΤ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά από την επιχείρηση, σε έλεγχο του ΕΦΕΤ. Στη συνέχεια σε ημερομηνία που θα ορίσει ο ΕΦΕΤ, οι καταρτιζόμενοι θα εξεταστούν για την οριστική πιστοποίησή τους.

       Για περισσότερες πληροφορίες ή για την υποβολή Αίτησης Συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΚΑΕΛΕ) – Παράρτημα Πάτρας, Κανακάρη 46-52 , στο τηλέφωνο 2610621757 και στο e-mail: patra@kaele.gr  .

Για το ΚΑΕΛΕ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ,

Ευθυμία Θεοδοσιάδου