Ο απόλυτος χειμερινός προορισμός για όλους τους επισκέπτες είναι έτοιμος να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για ακόμη μια χρονιά. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ανοίγει τις πύλες του για τη φετινή σεζόν και σας περιμένει στις πλαγιές του μαγευτικού Χελμού για μια ακόμη αξέχαστη χιονοδρομική περίοδο.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει επίσημα ξεκινήσει για την έναρξη της νέας χιονοδρομικής σεζόν! Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων δίνει ραντεβού για τις 17 Δεκεμβρίου στο Σαλέ.

Οι εγκαταστάσεις έχουν λάβει τις αναγκαίες πιστοποιήσεις λειτουργίας για την ερχόμενη περίοδο και η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων προετοιμασιών και συντηρήσεων έχουν ολοκληρωθεί. Το μόνο που μένει για την έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι το χιόνι. Προς το παρόν οι θερμοκρασίες δεν βοηθάνε. «Αν δεν έχουμε χιονοπτώσεις, τότε θα ξεκινήσουμε με τον νέο αναβατήρα για βόλτα, αλλά και το σαλέ σε λειτουργία», δήλωσε ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Άγριος.

Οι επενδύσεις που υλοποιούνται στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, αλλά και οι δράσεις που προγραμματίζονται καθιστούν ακόμα πιο δυναμικό έναν από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς πόλους της Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλέξης Άγριος, «μέχρι τώρα έχει ήδη υλοποιηθεί το 50% των έργων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, που είναι συνολικού ύψους 22.630.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 50% αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της φετινής λειτουργίας».

Παράλληλα, όπως λέει ο Αλέξης Άγριος, «στο πλαίσιο των συνολικών επενδύσεων που πραγματοποιούνται, ετοιμάζουμε φάκελο, ώστε να ενταχθούμε σε πρόγραμμα που έχει βγει από το Ταμείο Ανάκαμψης για όλα τα χιονοδρομικά κέντρα» και πρόσθεσε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο είναι πολύ ελπιδοφόρο για τη χιονοδρομία στη χώρα, αφορά την ενίσχυση του χιονοδρομικού κέντρου με το χρηματικό ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων».

Μιλώντας για τη φετινή λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, το οποίο είναι δημοτική επιχείρηση ο Αλέξης Άγριος είπε: «Το χιονοδρομικό κέντρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 16 Δεκεμβρίου, όπου θα είναι και η πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου αναβατήρα που εγκαταστήσαμε φέτος.

Ανεξαρτήτως λοιπόν των καιρικών συνθηκών, αν έχουμε μέχρι τότε χιονοπτώσεις θα ανοίξουμε και για χιονοδρομία, ενώ αν δεν έχουμε χιονοπτώσεις, τότε θα ξεκινήσουμε με τον νέο αναβατήρα «Αχιλλέα» για βόλτα, αλλά και το σαλέ σε λειτουργία.