Με εντατικούς ρυθμούς και εντός χρονοδιαγραμμάτων τα έργα τα έργα αναβάθμισης στο Χιονοδρομικό.

Τα έργα αναβάθμισης του Χιονοδρομικού, είναι σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι πυλώνες στην πίστα “Αχιλλέα”. Οι πέντε νέοι πυλώνες τελευταίας τεχνολογίας έχουν ύψος από 15 έως 17,5 μέτρα, και θα έχουν νέες υπερσύγχρονες 10θέσιες κλειστές καμπίνες. Ο “Αχιλλέας” θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο, ενώ η Στίγα θα λειτουργήσει και την φετινή χιονοδρομική σεζόν με τα παλαιά συστήματα και την Άνοιξη θα γίνει αντικατάσταση με νέους υπερσύγχρονους πυλώνες και με νέα 6θέσια ανοιχτά φορεία- καρέκλες, ασφαλείας.

To Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού Καλαβρύτων διαθέτει 7 αναβατήρες και 12 πίστες ενώ ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα της νότιας Ελλάδας.

Ο όρος Χελμός βρίσκεται στη Β. Πελοπόννησο, είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό του Μοριά μετά τον Ταΰγετο με ύψος 2.355 μ. και το μεγαλύτερο τμήμα του υπάγεται στο νομό Αχαΐας. Στη θέση Bαθιά Λάκκα του Χελμού, σε ύψος 1650 με 2340 μέτρων βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων – Χελμού. Διαθέτει 7 αναβατήρες και 12 πίστες ενώ ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα της νότιας Ελλάδας. Λειτουργούν σαλέ, τεράστιος χώρος στάθμευσης, καταστήματα ενοικίασης και εξοπλισμού, σχολές σκι, παιδικός σταθμός, ιατρεία κλπ.

Δείτε το βίντεο το οποίο δείχνει την πρόοδο των εργασιών: