Χριστίνα Αλεξοπούλου μια δημιουργική επίσκεψη είχαμε σήμερα στα Καλάβρυτα με τον συνάδελφο Υφυπουργό Υποδομών Νίκος Ταχιάος.

Περπατήσαμε τον δρόμο Πούντα Καλάβρυτα, επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο, όπου μας φιλοξένησε ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος, πήραμε την ευχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας και επισκεφθήκαμε το Μνημείο Ηρώων Αγωνιστών 1821.

Οδηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε.

Εργαζόμαστε σκληρά για τον τόπο μας!

Αυτοψία στο τούνελ Πούντας – Καλαβρύτων.
Στόχος να ξεπεραστούν οι κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο.

Η Κυβέρνηση βάζει σε προτεραιότητα το αίτημα των Καλαβρύτων για να δοθεί λύση στο πολύπαθο θέμα του δρόμου Πούντας-Καλαβρύτων με νέα χάραξη.

Σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου επισκέφθηκαν τα Καλάβρυτα με εντολή Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ορεινή πόλη ο Υφυπουργός υποδομών Νίκος Ταχιάος και η Αχαιή Υφυπουργός Χριστίνα Αλεξόπουλου, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Υπουργείου κ. Δημήτρη Αναγνώπουλο, την διευθύντρια γραφείου υφυπουργού κ.Έλενα Σαββοπούλου για να κάνουν αυτοψία, συνοδεύονται από τεχνικό κλιμάκιο και τοπικούς φορείς, οι οποίοι έκαναν μια πρώτη αυτοψία σε τμήματα του δρόμου για να αποφασιστεί ποια λύση είναι ιδανικότερη και σε σχέση με τα οικονομικά, ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια η μελέτη που θα βάλει τη διαδικασία στην τελική της ευθεία.

Τους δυο Υφυπουργούς υποδέχθηκε στην Πούντας – Καλαβρύτων ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος τους ενημέρωσε παραδίδοντας και σχετικά σχεδιαγράμματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πιθανότερο τεχνικά σενάριο είναι να γίνει νέα χάραξη σε ένα κομμάτι του δρόμου, με διάνοιξη τούνελ από Κερνίτσα μέχρι το Μέγα Σπήλαιο περίπου και παρεμβάσεις σε άλλα σημεία, ώστε το ταξίδι από την Ολυμπία οδό (ύψος Διακοπτού) μέχρι Καλάβρυτα να γίνει πιο σύντομο και κυρίως πιο ασφαλές.

Βέβαια, αυτά θα οριστικοποιηθούν μετά την αυτοψία των τεχνικών και τη μελέτη από το υπουργείο που θα αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη λύση.