Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων από κάθε σημείο του Δήμου Καλαβρύτων αλλά και πολλών επισκεπτών που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην περιοχή συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που για πρώτη φορά λειτουργεί φέτος στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων.

«Ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων-Σπήλαιων Λιμνών Καστριών με ιδιαίτερη χαρά ετοίμασαν αυτό το ωραίο γιορτινό ταξίδι, κέντρο του οποίου είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Ελάτε να ζήσουμε μαζί αυτές τις μέρες της Αγάπης και της Αισιοδοξίας και ν’ ανταλλάξουμε ευχές για Υγεία, Ειρήνη, Ευημερία, οικογενειακή και ατομική Ευτυχία», αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων-Σπήλαιου Λιμνών Καστριών Κωνσταντίνος Κούκιος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με χριστουγεννιάτικα bazaar, με την «Μαγεία της Μουσικής» στις 12 το μεσημέρι, με όμορφες μελωδίες από νεαρούς χορωδούς της Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας ενώ στις 6 το απόγευμα ξεκινά το «Ταχυδρομείο των Ευχών», με την ευγενική χορηγία του Κέντρου Λογοθεραπείας Καλαβρύτων «Μιλώ».

ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση «Ψάχνοντας το Αστέρι των Χριστουγέννων».

Και όπως αναφέρεται στη ανοικτή πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους «ελάτε να εξερευνήσουμε τον ουρανό των Καλαβρύτων μέσα από τα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Εκεί θα έχουν την δυνατότητα μικροί και μεγάλοι να παρατηρήσουν τον ουρανό και να ψάξουν το πιο φωτεινό, το πιο μεγάλο αστέρι που θα φωτίσει τις καρδιές μας»

Παράλληλα θα εκτυλίσσονται και άλλες δράσεις όπως το Εργαστήρι των Ξωτικών, το «Μια φορά κι έναν καιρό», μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού όπως και το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου απ’ τις 12 το μεσημέρι ξυλοπόδαροι ζογκλέρ, ισορροπιστές με μονόροδο και μ’ εντυπωσιακά κοστούμια θα παίζουν και θα φωτογραφίζονται με μικρούς και μεγάλους. Οι X-Saltibagos θα περιπλανιούνται στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό χαρίζοντας στιγμές γέλιου και χαράς.

Παράλληλα, συνεχίζεται το «Ταχυδρομείο των Ευχών» ενώ στις 5 το απόγευμα ο Άγιος Βασίλης και η Αγιοβασιλίνα περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο σπιτάκι τους. Στις 6 μ.μ. θ’ ακολουθήσει το «Τσάι του Χελμού στη μαρμίτα» όπου στο Χριστουγεννιάτικο χωριό αναβιώνει ο παλιός προσκοπικός θεσμός, με τσάι, κουλουράκια και γλυκίσματα για όλους. Μία δράση από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου.

Ενώ την ίδια μέρα, το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στη Δάφνη θα παρουσιαστεί «Το Σπίτι της Κοκκώνας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μια μοναδική κωμωδία με την Τέχνη του Θεάτρου Σκιών και τη συμμετοχή της ηθοποιού Έφης Κεραμιδά, από το Μαύρο Θέατρο της Πάτρας.

Την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από νωρίς το πρωί είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ενώ από τις 12.30 μ.μ. και μετά με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα θα «γεμίσουν» οι δρόμοι της πόλης από τη Φιλαρμονική Καλαβρύτων.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και ανήμερα την Πρωτοχρονιά όπως και όλες τις επόμενες μέρες στα Καλάβρυτα, στην Κλειτορία, στα Τριπόταμα και στη Δάφνη και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής 7 Ιανουαρίου με την κοπή μεγάλης βασιλόπιτας στην κεντρική πλατεία απ’ τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, με μουσικές, δώρα αι εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαβρύτων.