Το μεγαλύτερο Χ/Κ της Πελοπονήσσου και το 2ο της χώρας (μαζί με το Φαλακρό). Έχει πολύ ωραίες πίστες, για όλα τα γούστα, φημίζεται όμως για την πίστα Νεφέλη αλλά και για το snow park, που είναι άρτιο και θεωρείται το καλύτερο στην Ελλάδα! Επίσης έχει πολύ ωραίο και μεγάλο σαλέ στο οποίο διοργανώνονται πολλά happenigs μέσα στη σεζόν. Ατού για το Χ/Κ είναι και η πόλη των Καλαβρύτων που είναι από τους ομορφότερους και πληρέστερους ορεινούς προορισμούς.

Με τον καιρό να θυμίζει επιτέλους χειμώνα ο Χελμός έχει ντυθεί ήδη στα λευκά και υποδέχεται όλους τους λάτρεις του σκι που ανυπομονούν να βρεθούν στις αγαπημένες τους πίστες τον φετινό χειμώνα, αλλά και τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την αίσθηση απόδρασης και χαλάρωσης που ξέρει να προσφέρει το χιονισμένο τοπίο του Χελμού.
“Σαν τα χιόνια”! Το βουνό ντύθηκε στα λευκά, η ομάδα του ΧΚΚ προετοιμάζει πυρετωδώς τις πίστες και από την Παρακευή 12 Ιανουαρίου θα είμαστε επιτέλους κοντά σας!

«Το χιονοδρομικό κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 16 Δεκεμβρίου, όπου ήταν και η πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου αναβατήρα που εγκατέστησαν φέτος. Ανεξαρτήτως λοιπόν των καιρικών συνθηκών, εάν έχει μέχρι τότε χιονοπτώσεις θα ανοίξει και για χιονοδρομία, ενώ εαν δεν έχει χιονοπτώσεις, τότε θα ξεκινήσει με τον νέο αναβατήρα “Αχιλλέα” για βόλτα, αλλά και το σαλέ σε λειτουργία».

Ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος, «μέχρι τώρα έχει ήδη υλοποιηθεί το 50% των έργων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, που είναι συνολικού ύψους 22.630.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 50% αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της φετινής λειτουργίας».

Σχετικά με τις επενδύσεις που υλοποιούνται, ο διευθυντής του χιονοδρομικού αναφέρει ότι «έχει ήδη ολοκληρωθεί το 50% της συνολικής επένδυσης της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων τού χιονοδρομικού» και προσθέτει: «Συγκεκριμένα, είναι έτοιμος ο αναβατήρας, “Αχιλλέας”, που έχει μετατραπεί από τριπλό καρεκλάκι σε δεκαπλή καμπίνα, έχει ολοκληρωθεί ο νέος υποσταθμός του χιονοδρομικού, ο οποίος είναι η “καρδιά” όλων των εγκαταστάσεων, αφού από εκεί ξεκινά όλη η ισχύς των αναβατήρων και των εγκαταστάσεων. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και ως εκ τούτου οι επισκέπτες μπορούν να τα εκδίδουν online, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στην ουρά, αφού πλέον θα μπορούν να πηγαίνουν απευθείας στον αναβατήρα για να κάνουν σκι και snowboard».

Δείτε φωτογραφίες Σάββατο 13-1-2024