Το 11ο Rally Sprint Αιγίου πλησιάζει και υπόσχεται ένα αξέχαστο διήμερο γεμάτο δράση, με 44 εντυπωσιακές συμμετοχές! Ανάμεσά τους αυτοκίνητα θρύλοι της ιστορίας των ράλλυ καθώς και τα πλέον σύγχρονα της κατηγορίας R. Ετοιμαστείτε να ζήσετε στο μέγιστο την αδρεναλίνη και τον ενθουσιασμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Η ΑΛΜΑ Αιγίου ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για να υποδεχτεί αυτό το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Ιουνίου, τα πληρώματα από όλη την Ελλάδα, που θα διαγωνιστούν με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα. Το πρόγραμμα του διήμερου είναι πλούσιο και συναρπαστικό, προσφέροντας στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις εξελίξεις του αγώνα.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024

Ξεκινώντας από το Σάββατο, το παλιό λιμάνι του Αιγίου θα μετατραπεί στο επίκεντρο της δράσης, φιλοξενώντας τη γραμματεία και το Service Park. Από τις 17:00 έως τις 20:00, θα πραγματοποιηθεί ο Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος των αυτοκινήτων και των πληρωμάτων. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για τους θεατές, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προετοιμασίες των μηχανικών και των ομάδων, να γνωρίσουν τους οδηγούς και να απολαύσουν από κοντά την ατμόσφαιρα του αγώνα.

Στις 21:00, τα φώτα της Πανηγυρικής Εκκίνησης θα ανάψουν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς και τις θορυβώδεις εξατμίσεις, ενώ οι οδηγοί και οι συνοδηγοί θα παρουσιαστούν σε ένα εορταστικό κλίμα γεμάτο φώτα και μουσική.

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024

Η αγωνιστική δράση ξεκινά την Κυριακή! Τα αυτοκίνητα θα κάνουν δύο περάσματα στην Ειδική Διαδρομή Σελινούντας, προσφέροντας έντονες στιγμές και αδρεναλίνη. Στις 09:45, το αυτοκίνητο με το Νο1 θα πάρει εκκίνηση στην Ειδική Διαδρομή των 17,55 χλμ, τερματίζοντας πριν την είσοδο του χωριού Πτέρη. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις εντυπωσιακές προσπάθειες των οδηγών σε μια από τις πιο όμορφες και τεχνικά απαιτητικές διαδρομές της Ελλάδας.

Μετά το πρώτο πέρασμα, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στο Αίγιο μέσω Πλατανιώτισσας για να προετοιμαστούν για το δεύτερο πέρασμα στις 12:08. Φροντίστε να είσαστε εγκαίρως στο σημείο που θέλετε να παρακολουθήσετε τον αγώνα, καθώς ο δρόμος της Ε.Δ. θα κλείσει μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου περάσματος.

Ο τερματισμός και η απονομή των κυπέλλων στους νικητές θα γίνουν το απόγευμα στις 17:00 στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στο παλιό λιμάνι Αιγίου. Μην χάσετε την ευκαιρία να γιορτάσετε μαζί με τους νικητές και να απολαύσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα!

Υποστηρικτές:

Η ΑΛΜΑ Αιγίου ευχαριστεί θερμά τις τοπικές και άλλες επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για βοήθεια στη διοργάνωση του αγώνα, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας: την ΠΕΣ Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, το ΙΚΤΕΟ Autovision Αιγίου, την Τεχνική Εταιρία Σωτηρόπουλος Ο.Ε. και το συνεργείο αυτοκινήτων Latsis Audi VW «Λάτσης Χαρ Παναγιώτης».

Αρωγοί:

Αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, όντας κοντά μας σε κάθε βήμα. Επίσης, ευχαριστούμε τους φορείς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που θωρακίζουν την ασφάλεια του αγώνα, καθώς και τους εθελοντές του ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλείας που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί.

Αγωνιστικά:

Το 11ο Rally Sprint Αιγίου προσμετρά στους θεσμούς του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και του Κυπέλλου Ράλλυ Legends της ΟΜΑΕ. Η αγωνιστική Ειδική Διαδρομή Σελινούντας, από τον Σελινούντα μέχρι τη Φτέρη, είναι θρυλική για τους αγωνιζόμενους και θεωρείται μία από τις ομορφότερες, τεχνικά απαιτητικές και δημοφιλείς διαδρομές στην Ελλάδα.

Οι συμμετοχές περιλαμβάνουν ορισμένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή των ιστορικών αυτοκινήτων, όπως η Lancia Stratos του Αλέξανδρου Χριστοδούλου και η Porsche 911 του Δημητρίου Παύλου Μελά, που προσθέτουν μια νότα νοσταλγίας και κομψότητας στον αγώνα.

Η ποικιλία των αυτοκινήτων που θα δούμε στον αγώνα, από σύγχρονα μοντέλα όπως τα Scoda Fabia R5, Peugeot 208 και Ford Fiesta, Renault Clio Ra3 έως κλασικά αριστουργήματα, διασφαλίζει ότι ο αγώνας θα έχει κάτι για κάθε φίλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συμμετοχή πολλών διαφορετικών κατηγοριών και κλάσεων, από Ra2 έως Legends, ενισχύει το επίπεδο ανταγωνισμού και το θέαμα που θα απολαύσουν οι θεατές.

Από το σωματείο της ΑΛΜΑ Αιγίου θα συμμετάσχουν 16 αθλητές οδηγοί και συνοδηγοί εκ των οποίων επτά πληρώματα αμιγώς ΑΛΜΑ Αιγίου, δίνοντας ένα ιδιαίτερο τοπικό χρώμα και ενδιαφέρον στον αγώνα.

Το 11ο Rally Sprint Αιγίου προβλέπεται να είναι μια γιορτή για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, προσφέροντας δράση, αδρεναλίνη και αξέχαστες στιγμές τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους θεατές.

Μην το χάσετε!

 

Πρόγραμμα:

 • Σάββατο 01 Ιουνίου: 
  • 17:00 έως 20:00 – Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος αγωνιστικών αυτοκινήτων στο παλιό λιμάνι Αιγίου
  • 21:00 – Πανηγυρική Εκκίνηση, πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου
 • Κυριακή 02 Ιουνίου: 
  • 09:45 – Εκκίνηση αγώνα, Ε.Δ.1 Σελινούντας από το χωριό Σελινούντας έως το χωριό Φτέρη.
  • 11:23 – Επιστροφή στο λιμάνι μέσω Πλατανιώτισσας για το Service Park
  • 12:08 – Δεύτερο πέρασμα Ε.Δ.2 Σελινούντας
  • 13:26 – Τερματισμός αγώνα στο παλιό λιμάνι Αιγίου
  • 17:00 – Απονομή νικητών στο Πολυκέντρο Συνεδριακό Κέντρο 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 • Ιστοσελίδα: alma-aigiou.gr
 • Facebook: facebook.com/almaaigio

Ευχαριστούμε!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 11ο RALLY SPRINT ΑΙΓΙΟΥ 2024