«Βούλιαξαν» τα Καλάβρυτα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με τις κρατήσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα να έφτασαν τις 2. 000 διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του dete.gr, σε ξενοδοχεία, σε καταλύματα και σε βραχυχρόνια μίσθωση.

Παράλληλα, εκτός των κρατήσεων υπήρχαν και χιλιάδες επισκέπτες που ανέβηκαν στα Καλάβρυτα αυθημερόν και έκαναν την βόλτα τους στα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου, τόσο στα εμπορικά, όσο και στις καφετέριες και στις ταβέρνες.

Οι επισκέπτες , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της εκεί αγοράς, πρέπει να έφτασαν τους 5.000 στον αριθμό την ημέρα, δηλαδή η επισκεψιμότητα να άγγιξε τους 15.000 συνολικά το τριήμερο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνο Δαφαλιά και τον πρόεδρο της ένωσης εμπορικών καταστημάτων και εστίασης της εκεί αγοράς, Ηλία Ερμείδη που μίλησαν στην εκπομπή της Δήμητρας Μπαλαφούτη στο Max Fm, υπήρξε πράγματι το τριήμερο μεγάλη επισκεψιμότητα στην ιστορική πόλη.

Ο κόσμος έκανε τα ψώνια του στα εμπορικά μαγαζιά, βγήκε για καφές, έφαγε στις ταβέρνες και στα εστιατόρια των Καλαβρύτων και σε γενικές γραμμές η αγορά κινήθηκε αρκετά καλά λόγω των επισκεπτών και των εκδρομέων.

Όμως από εκεί και πέρα, αφήνοντας πίσω το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη συνέχεια της χειμερινής σεζόν αφού τα πράγματα για το διάστημα που μεσολαβεί έως την χριστουγεννιάτικη περίοδο δεν δείχνουν να είναι και τόσο ευοίωνα από πλευράς κρατήσεων. Πάντως, η χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τα Καλάβρυτα.

Πηγή: dete.gr

ΦΩΤΟ – www.patrisnews.com