Στα πλαίσια της διεξαγωγής του 1ου Θερινού Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων το χρονικό διάστημα από 27/7/20 έως 2/8/20, για παιδιά ηλικίας 12-18 ετών σε συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ομάδα έγκριτων ακαδημαϊκών συνεργατών ‘’θα φωτίσει’’ τις πτυχές της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, αναλύοντας μοτίβα μυθολογίας στην Ιστορία των Επιστημών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, Κώστα Κούκιου:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη συνεργασία μεταξύ ΔΗΚΕΚ, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Θερινού Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων το χρονικό διάστημα από 27/7 έως 2/8/2020/ , για παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών.

Ομάδα έγκριτων ακαδημαϊκών συνεργατών θα ‘’φωτίσει’’ πτυχές της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, αναλύοντας μοτίβα μυθολογίας στην Ιστορία των Επιστημών, όπως στην περίπτωση του Μελάμποδα αλλά και στη σύγχρονη Τέχνη.

Παράλληλα, φοιτητές του Κοινού Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΚΔΜΠΣ) «Δημιουργική Γραφή» (ΠΤΝ/ ΠΔΜ – Τμήμα Κινηματογράφου/ΑΠΘ) έχουν αναλάβει την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών με θέμα την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, πιο συγκεκριμένα:

  1. Μορφές και Θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. Διδακτικές προσεγγίσεις Δημιουργικής Γραφής.
  2. Η αφήγηση ως εργαλείο θεραπείας: Το παράδειγμα του μύθου του Μελάμποδα.
  3. Μοτίβα μυθολογίας στην ιστορία των επιστημών: η περίπτωση του Μελάμποδα.
  4. Μοτίβα μυθολογίας στη σύγχρονη τέχνη.

Για πρώτη φορά φοιτητές πανεπιστημιακού ιδρύματος, ερευνούν και διατυπώνουν σκέψεις πάνω στο Μύθο των Σπηλαίων, υπό το πρίσμα της Δημιουργικής Γραφής. Με αυτό τον τρόπο αναβιώνεται ο Μύθος σε παροντικό χρόνο μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και εργαλεία στον επιβλητικό χώρο των Σπηλαίων.

Είμαστε σίγουροι, ότι οι παραπάνω προσεγγίσεις θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και του κοινού. Μετά την ολοκλήρωση των διπλωματικών εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα ακολουθήσει παρουσίαση στο ‘’υπό κατασκευή’’ Κέντρο Πληροφόρησης Σπηλαίου Λιμνών.

πηγή – mcf.gr