Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενότητα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ CLLD/LEADER» που οργανώθηκε από την ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο του 8ου Regional Growth Conference (RGC), στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «ACHAIA CLAUSS» στην Πάτρα, το Σάββατο 04/07/2020, και εντάσσεται στις ενέργειες πληροφόρησης – προβολής και εμψύχωσης του Υπομέτρου 19.4 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020.

Ομιλητές της συγκεκριμένης ενότητας ήταν: ο κος. Κώστας Μπαγινέτας – Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, ο κος. Θεόδωρος Βασιλόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η κα. Ηρώ Τσιμπρή – Γενική Διευθύντρια της ΑΧΑΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ, ο κος. Μαρίνος Μπερέτσος – Γενικός Διευθυντής της ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου LEADER και ο κος. Λάμπης Κανελλακόπουλος – Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), ενώ το συντονισμό είχε η κα. Μαρία Νικόλτσιου – δημοσιογράφος του «ALPHA».

Το σύνολο των ομιλητών τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας CLLD/LEADER, η οποία και αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό «εργαλείο» τοπικής ανάπτυξης, σχεδιασμένο με προσανατολισμό και στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η τοπική οικονομία, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης με όρους περιβαλλοντικής αειφορίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ