Στον Καθεδρικό Ιερού Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, το καθιερωμένο μνημόσυνο, σε ένδειξη σεβασμού, τιμής και μνήμης στην ηρωίδα Καλαβρυτινή μάνα, που τελέστηκε σήμερα στον καθεδρικό ναό της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου, του Προέδρου της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ Ευθύμιου Βαζαίου και το Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μάρκου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ, Βουλευτής κ.Δημήτρης Κατσικόπουλος, δημοτικοί παράγοντες του δήμου Καλαβρύτων και εκπρόσωποι Συλλόγων.

Κύρια ομιλήτρια η συμπατριώτισσά μας,κα Άντα Σταθούλια, φιλόλογος – αρχαιολόγος, μέλος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, η οποία αναφέρθηκε στον αγώνα και την προσφορά των Καλαβρυτινών γυναικών, καταθέτοντας και προσωπικά βιώματα της γιαγιάς της, Αρχοντούλας Σταθούλια.

Οι ηρωίδες Καλαβρυτινές Μανάδες έχουν, πλέον, όλες περάσει στην αιωνιότητα. Μορφές συγκεκριμένες για τους συμπατριώτες τους, τους συγγενείς τους και, κυρίως, τα παιδιά τους, τα οποία ανέθρεψαν μέσα στη στάχτη και την οδύνη οδηγώντας τα στο αύριο, έχουν πάντοτε μια θέση στην καρδιά μας.

Οι γυναίκες αυτές, ταυτόχρονα, αποτελούν σύμβολο απαράμιλλου θάρρους, μαχητικότητας, προσφοράς και ηρωισμού, έχοντας επάξια κερδίσει μία θέση στην Ιστορία.