ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 6.00 το 3ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ της σειράς «GAME CHANGERS: απ’ το Λίπασμα στο Τρόφιμο»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 6.00 το 3ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ της σειράς «GAME CHANGERS: απ' το Λίπασμα στο Τρόφιμο»

Δείτε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 6.00 μ.μ. το 3ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ της σειράς «GAME CHANGERS: απ' το Λίπασμα στο Τρόφιμο»Η Σύγχρονη θρέψη των Εσπεριδοειδών .Το πρόγραμμα ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ.EXPERT ξεκίνησε στη Θεσπρωτία. Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του μετέχουν στο επεισόδιο του Film Festival της Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε η COMPO EXPERT Ελλάς.

Gepostet von COMPO EXPERT Hellas am Freitag, 18. September 2020

3ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ της σειράς «GAME CHANGERS: απ’ το Λίπασμα στο Τρόφιμο», μια προσφορά των προιόντων Basfoliar®.
To Πρόγραμμα Εσπεριδοειδών ξεκίνησε στη Θεσπρωτία. Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του μετείχαν στο 3ο επεισόδιο του Film Festival

Thessaloniki International Film Festival

.

Ο Άγγελος Ντόρκος

Angelos Ntorkos

Γεωπόνος- Επιχειρηματίας , ο Διονύσης Γκίκας- Παραγωγός και ο Τάσος Λόντος Γεωπόνος της COMPO EXPERT Hellas @

Tasos Lontos

.

Τρία χρόνια διανύει το πρόγραμμα ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ.EXPERT φτιάχνοντας το τόξο:
ΗΠΕΙΡΟΣ- ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ- ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.
Δεκάδες παραγωγοί μπήκαν μέσα από αυτό στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΕΨΗ ξεπερνώντας το παλιό και διεκδικώντας μια θέση στην κατηγορία EXPERT διαμορφώνοντας με τους πειραματισμούς ειδικά προγράμματα θρέψης που δίνουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν.
Δείτε και διαβάστε προτάσεις από τους πρωταγωνιστές.
Άγγελος Ντόρκος:
Καλησπέρα,
Η Θεσπρωτία είναι η Νο1 παραγωγός σε τονάζ σε ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, και εδικά στη Κλημεντίνη. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το προϊόν, γιατί μέχρι τώρα κυνηγάγαμε κιλά, πρέπει να αρχίσουμε να κυνηγάμε ποιότητα, γιατί οι βαλκανικές χώρες θεωρώ ότι δεν μας αρκούν.
Πρέπει να ξανακερδίσουμε την κεντρική Ευρώπη, να πουλήσουμε εκεί.
Η κεντρική Ευρώπη θέλει ποιότητα, άρα πρέπει να φύγουμε από τονάζ και να βγάλουμε ποιότητα. Αυτός ήταν ο λόγος που ξεκινήσαμε πέρυσι με 4 πειραματικά, φέτος θα τα κάνουμε 14 τα πειραματικά, εννοώ τα τεμάχια, τρέχουμε την Κλημεντίνη, την Νόβα και σιγά σιγά … θα πάμε και στα πορτοκάλια.
—————————————
Ερώτηση : Διονύση έχει μέλλον το μανταρίνι, αν ναι γιατί;
Διονύσης Γκίκας: Βεβαίως και έχει μέλλον, γιατί το μανταρίνι πλέον είναι ένα από τα πιο εμπορεύσιμα προϊόντα που θα βγει προς την Ευρώπη!
……………………………………….
Ερώτηση: Τάσο είπανε για το μανταρίνι, ο ένας ότι έχει μέλλον, ο άλλος ότι θέλει ποιότητα, ποιο προϊόν θρέψης διαλέξαμε, γιατί; και πως το κάναμε;
Τάσος Λόντος : Με βάση το κάθε στάδιο της καλλιέργειας εφαρμόσαμε ειδικά προϊόντα θρέψης για να καλύψουμε ένα πρόγραμμα ψεκασμών για τις πάγιες ανάγκες της καλλιέργειας.
—————————————
Ερώτηση: Που σημαίνει αυτό με λίγα λόγια για όσους δεν είναι γεωπόνοι, ότι σε κάποιο στάδιο που νομίζαμε πριν ότι έπρεπε να επέμβουμε για να γίνει καλύτερο προϊόν έγινε αυτή η εφαρμογή. Άγγελε το βεβαιώνεις αυτό;
Άγγελος Ντόρκος: Σίγουρα, ούτος η άλλως χωρίζουμε τον αγρό σε τεμάχια, δεν θεωρώ ότι κάνουμε πείραμα, θεωρώ ότι κάνουμε μια απόδειξη.
Ο παραγωγός στο 1/3 σχεδόν καλλιεργεί με τον τρόπο που καλλιεργούσε και στα 2/3 του χωραφιού του καλλιεργεί με τον τρόπο των προϊόντων της COMPO EXPERT σε συγκεκριμένα στάδια.
Έτσι αυτό το πράγμα σε σχέση με τον μάρτυρα δεν είναι πιο ακριβό ίσα-ίσα είναι πιο φθηνό και εννοείται πολύ πιο ποιοτικό από ότι αποδείχθηκε.
Για αυτό και αποφασίσαμε να το τρέξουμε άλλα 2 χρόνια.
——————————————–
Ερώτηση: Σε πειράζει να μπούνε και άλλοι παραγωγοί στον πρόγραμμα —
Άγγελος Ντόρκος – Όχι δεν υπάρχει κάτι αρνητικό σε αυτό.
———————————————
Ερώτηση: Τάσο πόσο δύσκολο ήταν να συνεννοηθεί αυτή η αλυσίδα;
Τάσος Λόντος : Ήτανε λίγο δύσκολο στη αρχή, αλλά σιγά σιγά ξεπεράστηκαν κάποια εμπόδια, νοοτροπίας να πω καλύτερα, και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα στάδιο που αρκετοί παραγωγοί θέλουν μπουν στο πρόγραμμα.