Το έργο της ανάπλασης Πλατείας Κλειτορίας, προϋπολογισμού 616 χιλ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από πιστώσεις προγράμματος ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει εργασίες στην κεντρική πλατεία της πόλης στα απέναντι από αυτή προς νότο πεζοδρόμια και οδοστρώματα και στον αύλειο χώρο του ναού του Αγ. Δημητρίου.

Σκοπός της ανάπλασης είναι η ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της Κοινότητας Κλειτορίας. Θα ξεκινήσει αμέσως μόλις υλοποιηθεί η υπογειοποίηση των δικτύων από την ΔΕΔΗΕ Τριπόλεως.

Πρόκειται για την ανάπλαση συνολικής επιφάνεια 5.600 τ.μ.
Κυρίαρχο στοιχείο της αρχιτεκτονικής πρότασης αποτελεί το νερό, που συναντάται σε διάφορες μορφές (τεχνητή λίμνη, εμφανές κανάλι, καταρράκτες, κρήνες) και είναι αυτό που συνδέει τα διαφορετικά τμήματα της περιοχής παρέμβασης. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η αναβάθμιση και ανάδειξη του κέντρου του οικισμού και η ένταξη των διάσπαρτων χαρακτηριστικών σημείων και μνημείων σε έναν ενιαίο σχεδιασμό.

«Τα προγράμματα που αφορούν τις αστικές αναπλάσεις αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επειδή αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Έτσι, με τη συνεργασία των Δήμων, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από το 2014», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας ότι, «θα προσπαθήσουμε να βρούμε χρήματα και για άλλα έργα αντίστοιχα, διότι στη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, το ΕΣΠΑ αποτελεί την μόνη πηγή χρηματοδότησης για τα έργα σε Δήμους».

Πρόκειται για την υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ρεύματος, δηλαδή, με πολύ απλά λόγια, για την απόσυρση των εναέριων καλωδίων ρεύματος. Ο γνωστός Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. είχε έρθει σε επαφή με τον Δήμο Καλαβρύτων εδώ και χρόνια καθώς αποτελεί στρατηγικό στόχο και του ιδίου η διαδικασία αυτή, και δικαίως, καθώς τα πλεονεκτήματα είναι πολλά για τον πολίτη αλλά και το περιβάλλον.

Όλες οι εργασίες γίνονται στο πεζοδρόμιο και όχι στον δρόμο και τα όποια σκαψίματα δεν  ξεπερνούν τα 60 εκατοστά. Οι αποκαταστάσεις θα γίνονται άμεσα. Το γεγονός ότι από τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ «κρέμονται» και τα δίκτυα του δημοτικού φωτισμού θα επιφέρει αλλαγή του συνόλου των δημοτικών φωτιστικών σωμάτων και ένα νέο δίκτυο δημοτικού φωτισμού, όταν θα τοποθετηθούν, τα νέα φωτιστικά σώματα που θα μπουν θα είναι σύγχρονα και μεγάλης ισχύος.

Τα υπόγεια δίκτυα ρεύματος συγκεντρώνουν σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία αφορούν θέματα ασφάλειας του δικτύου, προστασίας των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος. Τα εναέρια δίκτυα είναι εξ αντικειμένου εκτεθειμένα σε μεγαλύτερους κινδύνους που πηγάζουν, είτε από φυσικά φαινόμενα είτε από ανθρώπινο λάθος.