Σήμερα στον Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας» που επιστρέφει μετά το περσινό διάλλειμα εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ένα τριήμερο δράσης, που ξεκίνησε χθες, συνεχίζεται σήμερα τον τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα Καλάβρυτα με τον 43ο Γύρο «Θυσίας» να έχει επετειακό χαρακτήρα, αλλά να γίνεται και σε μια δύσκολη περίοδο.

Το παρών έδωσε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού Ολυμπιονίκης Μιχάλης Κουρέντας, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κος Λιανόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Πάτρας κος Πολίτης, ο Διοικητής της Αστυνομίας και ο Υποδιοικητής της Π.Υ., ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Καλαβρύτων κος Ερμείδης, ο Πρόεδρος των Ξενοφόχων κος Δαφαλιάς, η κα Χρύσα Γιαννοπούλου εκπρόσωπος της ENEL green power

Ο φετινός αγώνας συνδέεται με τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης για ανεξαρτησίας, καθώς και με τα 50ά γενέθλια του ΠΟ Πάτρας, που διοργανώνει τον αγώνα. Για αυτό το λόγο εδώ και αρκετό καιρό έχει παρουσιαστεί και η επετειακή φανέλα του αγώνα.

Ο 43ος Γύρος «Θυσίας» επιβάλλεται να στεφθεί με οργανωτική επιτυχία. Τις τελευταίες ημέρες ο νέος πρόεδρος της ΕΟ Ποδηλασίας και γ.γ. του ΠΟΠ, Βασίλης Διαμαντόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν χάσει τον ύπνο τους, προκειμένου να ετοιμαστεί και η τελευταία λεπτομέρεια.

«Ο 43oς Γύρος Θυσίας συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Έτσι η Περιφέρεια ενέταξε στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων και αυτή τη σημαντική διοργάνωση που έχει ιστορικό περιεχόμενο. Στον αρχικό σχεδιασμό μας ήταν ο αγώνας να ενώσει ιστορικά σημεία και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας όμως των περιορισμών υπήρξαν ορισμένες τροποποιήσεις. Στον προσανατολισμό της Περιφέρειας που συμμετέχει στη διοργάνωση παραμένει ως στόχος το «άνοιγμα» του ποδηλατικού γύρου» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι πρόκειται για ποδηλατικό αγώνα πανελλήνιας εμβέλειας με μεγάλη συμμετοχή και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αναβιώνει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μετά την ορκωμοσία των παλληκαριών στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Στο περιεχόμενο του 43ου Γύρου Θυσίας αναφέρθηκαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος,και του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, Σπύρος Πολίτης, ο οποίος σημείωσε ότι φέτος ο Όμιλος συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή του, το 1971. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνουν βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.