Με επιστολή του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Αβδελά, ερωτώνται οι Υπουργοί Εσωτερικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα παραπάνω υπουργεία για την αξιοποίηση του Ξενώνα Καστριών. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, με απάντηση του δηλώνει ξεκάθαρα ότι στον Δήμο Καλαβρύτων δόθηκαν 358.740 ευρώ για καλύψεις δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών προγραμμάτων ενώ το ίδιο ποσό έχει προγραμματιστεί να δοθεί και κατά την διάρκεια του έτους. Επίσης αναφέρει ότι δημιουργήθηκε και το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με σκοπό την ενδυνάμωση της ισόρροπης ανάπτυξης των Δήμων. Ο Δήμος Καλαβρύτων χρηματοδοτήθηκε με 588.500 ευρώ από το παραπάνω πρόγραμμα. Tέλος αναφέρεται ότι δημιουργήθηκε νέα πρόσκληση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπου ο Δήμος Καλαβρύτων και η Περιφέρεια δύνανται να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης. 

Εφόσον το επενδυτικό σχέδιο του ξενώνα χρειάζεται 2.000.000 ευρώ ,σύμφωνα με τον κ. Κούκιο, γιατί δεν γίνεται η ένταξη του σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα; Υπάρχει τελικά ενδιαφέρον αξιοποίησης από την Δημοτική Αρχή; Έχουν γίνει συζητήσεις με το Υπουργείο; Ας σταματήσει επιτέλους ο διασυρμός των Καστριών! 

Η Επιχείρηση να δώσει απαντήσεις με μελέτες και ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια. Δεν είναι δυνατόν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιχείρησης να αμφισβητεί την περιουσία της και να μην αγωνιά για την αξιοποίηση της.