Εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Καλαβρύτων στις Κορφές Καλαβρύτων, την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, για το ήρωα καταδρομέα Σωτήρη Τζουρά που έπεσε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 , και τους πεσόντες με καταγωγή τις Κορφές.

Η εκδήλωση μνήμης περιλάμβανε την τέλεση μνημοσύνου κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ναό Γέννησης της Θεοτόκου, και ακολούθησαν: ομιλία από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο , ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Κενεβέζου, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Παρευρέθηκαν: Η οικογένεια του ήρωα καταδρομέα, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Καούρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης κ. Θύμιος Φλογεράς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, για το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων ο Αρχιφύλακας κ. Παναγιώτης Τσιούσης, για τον Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων ο Ανθυποπυραγός κ. Γιώτης Αινείας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Κομάντος 74, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαος Ερμείδης, τα Διοικητικά Συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων Κορφών και Πετσάκων , Δημοτικοί Σύμβουλοι , Πρόεδροι Κοινοτήτων , εκπρόσωποι Φορέων, Συλλογών

Κορφές Καλαβρύτων 11-7-2021

Κατάθεση στεφανιού από το Συμπολεμιστή του Ήρωα Βασίλη Θωμά

Στο Μνημείο
Συμπολεμιστές Ήρωα Σωτήρη Τζουρά ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74 από αριστερά
Μενύχτας Αχιλλέας Κάτω Βλασία Καλαβρύτων, Θωμάς Βασίλης ( με στολή) Σειρές Καλαβρύτων, Μούντριζας Παναγιώτης Ελληνικό Άργους, Ήρωας Τζουράς Σωτήρης (προτομή), Παπαποστόλου Νίκος Δοκίμι Αγρινίου, Κικής Σωτήρης (με στολή) Σφηκιά Βέροιας
Καθιστοί από αριστερά :
Τριανταφυλλίδης Ιωάννης Πειραιά και Αφάλης Παναγιώτης Βέργα Καλαμάτας

Διακοφτό 11-7-2021:

Ο Πρόεδρος του Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» Παναγιώτης Αφάλης, παραδίδει στο Συμπολεμιστή «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» από το Διακοφτό Γεώργιο Σπυρόπουλο, τις ηθικές αμοιβές, της Ελληνικής Πολιτείας, Αναμνηστικό Μετάλλιο και Δίπλωμα, για τη συμμετοχή του στις πολεμικές επιχειρήσεις Κύπρου 1974, με τη μονάδα του Α΄(35) Μοίρα Καταδρομών Κύπρου 1974.

Στο τραπέζι «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» με  συγγενείς τους