Το Μνημείο Πεσόντων Ηρώων Αγωνιστών του 1821 στα Καλάβρυτα ζωντανέψει της μνήμες της Επανάστασης, με έναν σπάνιο μελωδικά και καλλιτεχνικά τρόπο…Μια μοναδική επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 ετών

Σ’ έναν χώρο που άλλαξε τελείως όψη, αποκτώντας χρώμα και άρωμα ιστορίας, παράδοσης, κουλτούρας, εθνικής συγκίνησης, κι αυτά χάρη στη γενναιοδωρία και την κοινωνική ευαισθησία της οικογένειας του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου, πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Υμνος Εις Την Ελευθερίαν», σε ποίηση του Διονυσίου Σολωμού και μουσική Νικολάου Μάντζαρου, από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Μικτή – Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής Πατρών.

Θα είναι ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός σ’ έναν πραγματικά εμβληματικό χώρο, στα Καλάβρυτα, όπου βρίσκεται το μοναδικό μνημείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στους αγωνιστές του 1821. Οι εργασίες ανάπλασης όλου του περιβάλλοντα χώρου στο μνημείο Ηρώων Αγωνιστών του 1821 του Δήμου Καλαβρύτων ξεκίνησαν από τον περασμένο Νοέμβριο.

Την χρηματοδότηση των εργασιών και την ανάθεση του έργου (προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ) ανέλαβε ο ευεργέτης της περιοχής Καλαβρύτων, εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, μέσω της ΑΜΚΕ «Αιγέας».
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου ιδρύθηκε το 2016 και το έργο της οικογένειας Μαρτίνου υλοποιείται και μέσω της «Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ», η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2015 και εμφανίζει πλούσιο έργο σε τομείς αντίστοιχους με αυτούς του Ιδρύματος.

Την ευθύνη του όλου πρότζεκτ της ανάπλασης του Ηρώου Αγωνιστών ανέλαβε ο γενικός διευθυντής του «Αιγέα» Δημήτρης Καλάκος. πηγή:pelop.gr

(Δείτε εικόνες και βίντεο – φωτογραφίες)