Μια ωραιότατη εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Παλαιών Πατρών Γερμανό, διοργάνωσε το σωματείο ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Καλαβρύτων, τον Σύλλογο “ΜΟΙΡΑ”
Το σωματείο ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ Πατρών, το Σάββατο 11η Σεπτεμβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων, στο πλαίσιο της Επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, τίμησε τη μνήμη και την εθνική προσφορά του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού, διοργάνωσε τη δράση : «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ»

Πεζοπορία στο Ιστορικό μονοπάτι που περπάτησε ο π. Πατρών Γερμανός και στα μέρη που έδρασε η αδούλωτη κλεφτουριά της ορεινής Αχαΐας.

Στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Τάκης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, Αρχιερατικός Επίτροπος Επαρχίας Καλαβρύτων αιδεσιμολογιώτατος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ
Δήμος Καλαβρύτων, Ιερά Μονή Μακελλαριάς, Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Πελοποννήσου, Πολιτιστικός σύλλογος Μοίρα “Η ΘΑΝΑ”, Σύλλογος γυναικών και φίλων Δεμεστίχων “Η Ακακία “, Σκοπευτικός Όμιλος παραδοσιακών όπλων Πατρών, Σύλλογος απανταχού Λεοντιτών “Ο Άγιος Ανδρέας “, Στέγη πολιτισμού και παράδοσης Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας “Η Αγία Λαύρα”, Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών “Η Πρόοδος” .

«Στο μονοπάτι του Π.Πατρών Γερμανού»

φωτογραφίες – Ιερά Μονή Μακελλαριάς