Μετά την έγκριση της δαπάνης 20.000 ευρώ και τη δέσμευση του ποσού, οι εργασίες αποκάλυψης των προσόψεων των κτιρίων, αμμοβολής και αρμολογήματος στον εμπορικό δρόμο από την εκκλησία ως τη στροφή προς Φίλια και Λευκάσιο θα αρχίσουν αμέσως μετά το πανηγύρι.

Οριστικοποιήθηκαν παράλληλα και οι διαδικασίες ανάδειξης των
αναδόχων του έργου της πλακόστρωσης του οδοστρώματος, διαμόρφωσης των πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού και δενδροφύτευσης στον ίδιο δρόμο.

Σχεδιάζεται η πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου της Ράχης από την εκκλησία ως
την Παναγιά.

Ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 οι  εργασίες στα πλαίσια του έργου: «Ανάδειξη όψεων χαρακτηριστικών παραδοσιακών κτιρίων κέντρου οικισμού Κοινότητας Κλειτορίας», εντός της περιοχής που ορίζεται : από οικία Λατάνη έως διασταύρωση Νεκροταφείου και από οικία Μπόμπα Δ. έως κτίριο Μαρώση (πρώην Εφορεία) στην Κοινότητα Κλειτορίας Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας

Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου ο Δήμος Καλαβρύτων προσκάλεσε σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8328/6-11-2019 πρόσκληση, κάθε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη εντός των προαναφερθέντων ορίων, να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή του στο έργο αυτό.

Το έργο περιλαμβάνει αμμοβολή των όψεων (αφαίρεση τυχών παλιών επιχρισμάτων) αποκάλυψη της πέτρινης κατασκευής και επιμελημένο αρμολόγημα αυτής. Σκοπός των εργασιών είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα της αλλά και την ντόπια τεχνοτροπία κατασκευής  λιθοδομών που στις περισσότερες περιπτώσεις χρονολογούνται περίπου ένα αιώνα.

Παράλληλα και με αφορμή την αμμοβολή των όψεων θα δοθεί η ευκαιρία για μακροσκοπικό έλεγχο στατικής επάρκειας των κατασκευών. Η δαπάνη των εργασιών θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 13 ημέρες; (4 με 5 ημέρες περιμετρικά της πλατείας και 7 με 8 ημέρες στα υπόλοιπα κτήρια). Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων και των ιδιοκτητών καταστημάτων για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν κατά τη εκτέλεση του έργου (σκόνη, ηχορύπανση κ.λ.π.) πιστεύοντας ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όλους.