Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 οι 4 κορυφαίες ομάδες του “Team Quick STRATEGO 2019” συναντήθηκαν στο café “Το Νέον”, προκειμένου να λύσουν τις τελικές διαφορές τους στον όμιλο “final four” της διοργάνωσης. Διψασμένες όλες οι ομάδες για διάκριση έβαλαν τα δυνατά τους με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Στον πρώτο γύρο του final four, οι “LOP3 Rockers” τέθηκαν αντιμέτωποι με τους “Commandos” και επικράτησαν με σκορ 13-8. Καθοριστικής σημασίας στο συγκεκριμένο ζευγάρι ήταν η νίκη του Δημήτρη Π. Κοσμόπουλου (FGP_) έναντι του Γιώργου Τετράδη, καθώς αυτή ήταν που χάρισε εν τέλει τη συνολική επικράτηση στους πρώτους. Από την άλλη, οι “Κόκκινοι Σωματοφύλακες” επικράτησαν των “Straterrorists” επίσης με σκορ 13-8, με τον Γεράσιμο Αναλυτή να σημειώνει κομβικής σημασίας νίκη απέναντι στον Γιάννη Κοσμαδάκη, υπέρ της πρώτης ομάδας.

Στο δεύτερο γύρο ήρθε η ώρα να διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο νικητές του πρώτου. “LOP3 Rockers” και “Κόκκινοι Σωματοφύλακες” μονομάχησαν μεταξύ τους με φόντο τη μοναξιά του πρωτοπόρου στον τελικό όμιλο. Η αλήθεια είναι ότι οι “Κόκκινοι Σωματοφύλακες” υπήρξαν αξιόμαχοι απέναντι στους “LOP3 Rockers”, αλλά η νίκη του Ιωάννη Δημόπουλου απέναντι στον Μάριο Αποστολόπουλο δεν υπήρξε αρκετή τη στιγμή που οι Δημήτρης Π. Κοσμόπουλος (FGP_) και Δημήτρης Κ. Κοσμόπουλος (jimmys13) επικράτησαν χωρίς δυσκολίες απέναντι στους Μάνο Μιχελάκη και Γεράσιμο Αναλυτή αντίστοιχα, φέρνοντας έτσι το νικητήριο 13-8 υπέρ των “LOP3 Rockers”. Στον αντίποδα, “Commandos” και “Straterrorists” έψαχναν μόνο τη νίκη στη μεταξύ τους μονομαχία έτσι ώστε να διατηρηθούν ζωντανοί στο κυνήγι μίας θέσης στο βάθρο της διοργάνωσης. Τόσο ο Θεοχάρης Λουλάκης όσο και ο Γιώργος Τετράδης πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και χάρισαν τη νίκη στην ομάδα των “Commandos” με σκορ 15-5 έναντι των “Straterrorists”.

Στον τρίτο και τελευταίο γύρο, οι “Commandos” έκαναν πολύ καλή διαχείριση των δυνάμεών τους επικρατώντας με σκορ 13-8 των “Κόκκινων Σωματοφυλάκων”, το οποίο τους χάρισε τη 2η θέση και το Αργυρό Μετάλλιο. Όσον αφορά τους “Κόκκινους Σωματοφύλακες”, κατέκτησαν την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο πραγματοποιώντας μία πολύ αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση και αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Στο άλλο ζευγάρι του τελευταίου γύρου, η ομάδα των “Straterrorists” έπαιζε το τελευταίο της χαρτί απέναντι στους πρωτοπόρους “LOP3 Rockers”, οι οποίοι με τη σειρά τους ήδη γλυκοκοίταζαν την 1η θέση και το τρόπαιο. Αυτό μάλλον αποτέλεσε μία έξτρα κινητήρια δύναμη για τους δεύτερους, που επιβλήθηκαν με το σαρωτικό 18-3 και κατέκτησαν έτσι την 1η θέση και το Χρυσό Μετάλλιο αφήνοντας τους πρώτους στην 4η θέση, με το τρόπαιο να καταλήγει για τρίτη διαδοχική χρονιά στα χέρια του Δημήτρη Π. Κοσμόπουλου (FGP_) καθώς ήταν ο παίκτης που συγκέντρωσε τις περισσότερες νίκες στη διοργάνωση για τη νικήτρια ομάδα.

Για την οργάνωση του τουρνουά συνέβαλαν σημαντικά το βιβλιοπωλείο “Το Δόντι”, το café “το Νέον” και το φωτοτυπικό κέντρο “copy25”.

Τελική κατάταξη:
1) “LOP3 Rockers” (44 β.) – ΧΡΥΣΟ
2) “Commandos” (36 β.) – ΑΡΓΥΡΟ
3) “Κόκκινοι Σωματοφύλακες” (29 β.) – ΧΑΛΚΙΝΟ
4) “Straterrorists” (16 β.)